Як розкрутити та просувати інтернет магазин в Instagram - Як працюють алгоритми Інстаграм

грудень 10, 2023 9:09
Як розкрутити та просувати інтернет магазин в Instagram, Алгоритми Інстаграм 2024

У цій статті ми розповімо про те, як просувати інтернет-магазин в Instagram, підкреслимо важливі моменти в оформленні профілю, розглянемо, як працюють алгоритми і перерахуємо всі підводні камені.

Популярні соціальні мережі вже давно привертали увагу людей (користувачів), також і підприємці стали не випускати їх з поля зору, після усвідомлення, що це прекрасна і нескінченна ніша покупців.

Поговоримо з Вами про майданчик, про який в першу чергу подумає будь-який власник бізнесу - Instagram. Останні роки стали показовими, як велика кількість магазинів та брендів не заважає влаштуватися та знайти свою аудиторію клієнтів для стартуючого підприємця. Тут важлива не кількість, а якість.

Якщо Ви тільки хочете спробувати цю соцмережу для просування магазину, розібратися зі створенням профілю, фішками та порадами щодо залучення користувачів без матеріальних вкладень Вам допоможе наша стаття Як залучити підписників в Instagram у 2024 році 

Розберемо алгоритми Instagram, як вони працюють та впливають на просування Вашої сторінки інтернет-магазину.

Як працює алгоритм Instagram

На будь-якому інтернет-майданчику (соцмережі) є свої алгоритми, тому важливо знати та використовувати їх у свій виграш для максимального отримання вигоди для бізнесу.

Алгоритм Instagram відповідає за оцінку контенту та обирає відповідний для користувача (який підписаний), відштовхуючись від його інтересів. Стрічка, сторіс, ріллс, цікаве - все це має особистий конкретний алгоритм, який відповідає за окрему функцію. Тобто Ви можете бути підписані хоч на 20 тисяч акаунтів, але бачити Ви будете відфільтрований під Вас (який найбільше може бути Вам цікавий та корисний).

Звідси ми можемо зробити висновок, що розробники цієї соціальної мережі працювали над тим, щоб Ви максимально продуктивно проводили час і не втрачали бажання використовувати Instagram, такий спосіб утримання з користю для всіх.

Що оцінює алгоритм посту в Instagram:

⦿ Залучення користувачів. Якщо пост отримує велику кількість взаємодій (лайки, коментарі, репости), по відношенню до підписників, алгоритм вважає хорошу залученість і цікавість для користувачів.

⦿ Зміст посту. Аналізує текст під постом за тематиками, щоб продемонструвати користувачам за їхніми інтересами.

⦿ Профіль акаунту. Відстежує репутацію профілю, відштовхуючись від кількості відвідувань та переходів на сторінку.

Відштовхуючись від цієї оцінки, алгоритм показує контент тим, кому він може бути корисний.

Як потрапити до рекомендацій Instagram

Мрія потрапити у рекомендації соцмережі не лише у блогерів, а також у підприємців, які займаються продажем та компанії/експерти, які продають свої послуги. Хтось подумає, що це не є основною метою, що такого неймовірного вона дасть для мого бізнесу. Не просто так це бажання у більшості, адже потрапивши в рекомендації, це не просто побачить велика кількість людей, а чим більше обертів набиратиме публікація/рілс, тим більше Instagram дасть їй можливостей піти далі. Що дає бонус для Вашого бізнесу: нові перегляди = переходи до профілю = клієнти = продажі.

Якщо Ви ще не використовуєте популярну функцію Reels, яка нещодавно стала повністю доступною в Україні, то Вам слід прочитати нашу статтю Reels як інструмент просування в соцмережі та його особливості і скоріше скористатися, адже це чудовий інструмент безкоштовного просування.

Рекомендації були розроблені з метою, щоб користувач міг знаходити для себе щось нове та корисне, виходячи з його переваг. Звідси, якщо Ви з тематикою Вашого магазину потрапляєте у вкладку “Цікаве” Ви знайдете однозначно своїх клієнтів.

Алгоритм рекомендацій дає користувачу фото та відео, відштовхуючись від того, з чим він найчастіше взаємодіє. Аналізує активність користувача, інформацію про автора та пост. Ви привернете увагу, якщо Ваша публікація стрімко набирає обертів, тому варто якісно підходить до контенту. Також фільтрує неправильний контент, наприклад, куріння, оголення тіла і не дозволяє опинитися у вкладці цікаве.

*якщо Ви займаєтеся продажем білизни або електронками, тут потрібно обирати відповідні фото/відео, щоб її допустили.

Від чого залежить успіх сторінки для алгоритму Instagram

Для того, щоб успішно просувати магазин в Instagram, отримувати більше переглядів та переходів, тоді для початку необхідно зрозуміти особливості майданчика та що впливає на роботу його алгоритму:

Взаємодія облікового запису з важливими профілями - найчастіше відвідувані акаунти, з якими багато взаємодій, а також сім'я та близькі друзі.

Інтереси користувачів - додаток відстежує, що конкретний користувач шукає, лайкає, коментує, якими темами цікавиться, що найчастіше переглядає, звідси аналізує і видає йому потрібну інформацію, тобто профілі.

Використання програми - чим рідше користувач відвідує соцмережу, тим більше підібрано та відфільтровано найцікавіше.

*з метою залучення, щоб не втратити бажання відвідувати назовсім або раз на рік.

Час публікацій профілю - зараз час публікації не сильно впливає на те, що підписники переглядатимуть, у період відсутності Instagram аналізує і демонструє саме, на думку алгоритму, підходяще і необхідне для користувача.

Це перелік, від чого дійсно залежить алгоритм Instagram, не варто вірити у всі "лайфхаки" та історії про те, як ще можна вплинути на алгоритми, не витрачайте свій час марно, краще використовувати з користю, тому займіться конкретно контентом та просуванням Вашого бізнес-профілю .

Як правильно розкручувати інтернет-магазин у Instagram

Для того, щоб Ваш бізнес-профіль набирав активність і нових підписників (потенційних клієнтів), необхідно старатися відразу в багатьох напрямках, головне – зробити Ваш профіль привабливим та корисним, щоб просування йшло легше та прогресивніше.

Зовнішній вигляд облікового запису Вашого магазину та текстова складова:

не забуваємо, що в Instagram цінується красива картинка, і не просто якоїсь однієї публікації, а повної складової. Якщо Ви не займалися раніше веденням профілів у соцмережах та не намагаєтесь просто зробити особистий профіль привабливим, а все ж таки ми говоримо про Ваш бізнес, то варто найняти спеціаліста, який складатиме контент-стратегію, відштовхуючись від Ваших уподобань створить візуальний напрямок і зможе доносити інформацію покупцю правильно та інформативно.

Використовуйте direct під час спілкування з покупцями:

налагоджувати особистий контакт, давати консультації та допомагати своїм клієнтам, не тільки для збільшення продажів, алгоритм Instagram враховує особисті листуваннях, тому надалі Вам буде простіше, адже Ваш контент показуватимуть вище у стрічці Ваших підписників, а не губиться десь унизу та не потрапляє до них у поле зору.

Додавайте контент під час активності Ваших підписників:  

використовуючи панель статистики, проаналізуйте, у який час найчастіше Ваша цільова аудиторія відвідує соціальну мережу і Ви зможете потрапляти у потрібний час та отримувати більше охоплення на нові публікації.

Побудуйте зв'язок та спілкування з Вашою аудиторією:

як ми вже говорили, Instagram частіше демонструє профілі, з якими більше взаємодій, вважайте, що Ваш підписник – Ваш друг чи частина сім'ї. Відповідайте на коментарі, також виявляйте активність, нагадуйте про себе.

*можете відвідувати профілі та ставити лайки для привернення уваги та активності, яку відстежують алгоритми.

Просувайте магазин у Insta блогерів:

Швидкий спосіб знайти нових підписників і підвищити зростання продажів, але до вибору варто підходити правильно й обережно.

Детальніше про взаємодію з інфлюєнсерами та вибір відповідного для Вашого бренду та аудиторії ми розповіли у нашій статті Реклама в Instagram: як грамотно налаштувати та запустити, робота з блогерами 

Як Ви знаєте, до розкрутки сайту інтернет магазину необхідний підхід і також у цій соціальній мережі реклама має свої особливості, щоб зробити її успішною та досягати поставлених результатів. 

Підбиваємо підсумки:

У будь-якому бізнесі нам важливо розуміти все до дрібниць, щоб не стикатися з помилками та тим більше проблемами. Також можемо сказати про розкручування на будь-якому інтернет-порталі, чи то сайт, чи то обліковий запис у соціальних мережах, важливо знати тонкощі.

У нашій статті Ви змогли ознайомитись з особливостями алгоритмів Instagram, що дасть не тільки розуміння про його роботу, а й допоможе усвідомити, що навіть у таких популярних соцмережах, як Instagram, Ви ще не все знаєте. Це нормально, Ви розбираєтеся у своєму бізнесі та роботі, відчуваєте себе, як риба у воді. Тому не бійтеся довіряти комусь і вкладати гроші, наймаючи спеціалістів своєї справи. Тут Ви точно заощадите, а не переплатите.

Компанія Intent Solutions має великий досвід у просуванні сайтів, інтернет магазинів та бізнесу в соціальних мережах Instagram та Facebook, ми надаємо послуги у напрямках: SEO просування сайтів, SMM, таргетована та контекстна реклами.

Якщо Ви хочете отримати якісний індивідуальний підхід, відштовхуючись із досвіду та знань усіх підводних каменів, а головне просунути Ваш бренд на найвищий ступінь – звертайтесь до нашої команди і ми досягнемо поставленого результату разом з Вами Послуги SMM просування у соціальних мережах 

Ми про бізнес, ефективність та результативність.

Ми про Клієнта.


Для консультації та уточнення вартості напишіть нам у доступні месенджери.


грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.