Як використовувати Instagram Reels як ефективний маркетинговий інструмент у 2023 році. Різниця між Reels та Stories

листопад 8, 2023 6:00
Instagram Reels для просування в соціальних мережах: інструкція із застосування

Що таке Instagram Reels і як працює?

Reels - невеликі динамічні ролики з накладенням музики або власної озвучки. Вони не пропадають через 24 години, як усіма відомі сториси, а зберігаються у Вашому профілі, як вид публікації. Так, це дуже схоже на гучний Tik-Tok. Розділ Reels дає можливість дивитися ролики суцільною стрічкою (контент, на який Ви підписані та рекомендації).

На просторах Instagram даний сервіс з'явився в 2020 році, нарешті в 2022 ми можемо використовувати його в Україні, що нашим українським брендам додаткову перспективу щодо залучення аудиторії, користуючись новою функцією на Instagram-платформі. Instagram Reels активно використовується SMM фахівцями для просування бізнесу у соціальних мережах.

Чому варто використовувати Reels

Як ми вже сказали раніше, reels виступає як аналог всім відомого Tik-Tok-а. У Instagram - у ролі розважальних відеороликів. Від звичайних звичних нам відео відрізняється тим, що ролики залишаються в профілі і доступ до перегляду мають всі користувачі, а не тільки підписники Вашої сторінки. Тобто вже можемо виділити величезний плюс – за допомогою нової функції Інстаграм рілз ми залучаємо додаткових користувачів, без використання реклами та витрачання коштів.

Виділяємо переваги сервісу Рілс в Instagram:

- можемо вибрати потрібну тривалість нашого ролика;

- величезна база використовуваних аудіодоріжок; Це є величезним жирним +, т.к. раніше підібрати музику з обмеженнями авторських прав виконавців було не так уже й просто;

- створюємо, монтуємо відео вже у додатку, що дає більше можливостей та зручностей для створення класного ролика та не вимагає використання інших редакторів; Немає потреби заливати відразу готове або витрачати зайвий час перед публікацією

- доступна база ефектів та масок; Можна накладати вже за фактом створення відеоролика та підібрати відповідний.

- розмістити ролик не тільки у розділі ріллс, але й залишити/закріпити у Вашому профілі;

Основні плюшки на цьому не закінчуються, адже функція Reels відіграє істотну роль для компаній, головне правильно її використовувати як маркетинг.

Як використовувати Рілс для просування в Інстаграм?

Як контент-стратегія використання reels грає переважну роль на поточний момент. З метою маркетингової стратегії, reels доступний для нас як вид безкоштовного просування. Наведемо приклад 3 головні причини, чому нова функція зараз зіграє безпрограшний плюс для Вашого бренду:

1. новинка в наших колах – як уже було сказано, раніше 2022 року ми не могли повною мірою використати даний сервіс на території України, тому зараз, беззастережно, це користується популярністю;

2. Виявляє незаперечний інтерес аудиторії - хороші якісні знімки і приваблює сторіс вже не така рідкість в Instagram-профілях, адже без цього брендам особливо нічого робити на просторах цієї соцмережі.
А ось відео такого формату дозволяють виділитися компаніям, все ж таки нову функцію повною мірою не все ще використовують;

3. виділятися на тлі конкурентів - не багато брендів почали користуватися reels як інструментом маркетингу, а тільки намагаються розібратися і можуть робити помилки, що додає Вам привілеї на тлі Ваших прямих конкурентів.

Відштовхуючись від багатьох проведених тестів, на даний момент охоплення reels у рази перевищують показники інших функцій.

Як правильно впровадити нову функцію та отримати результат

Найголовніші 2 питання: які тонкощі у таких відео? як використовувати reels з метою маркетингу?

Основна причина користуватися reels як контент-стратегією – демонстрація роликів не закінчується на Ваших підписниках, їх бачать і інші користувачі Instagram. Тобто. якщо раніше для того, щоб показати і залучити нових передплатників, доводилося використовувати платну рекламу, то зараз за допомогою цього сервісу Ви можете отримати їх безкоштовно. Про інші варіанти безкоштовного просування в Instagram ми розповідали у статті Як залучити передплатників у Instagram у 2023 році - безкоштовні методи

Так як ми говоримо з Вами про Instagram і його доступні функції для профілю бренду, не варто забувати, але й багато писати про значущість оригінальності і зовнішнього фактора для фото і відео. Якість та оригінальність контенту це питання номер один при створенні контент плану для просування.

Як завантажити Reels в Інстаграм?

1. Зайшовши до соцмережі, натисніть внизу на вкладці дій кнопку посередині (play) - у Вас відкриється стрічка reels з відеороликами, що рекомендуються.

2. У правому верхньому куті натисніть значок камери, щоб зняти або додати файли з галереї;

3. Додаємо з галереї готові відео/фото, або знімаємо нові;

4. Вибираємо, як нам необхідно та склеюємо; Зручна панель редагування, за допомогою якої Ви зможете вибрати послідовність уривків, обрізати або дублювати і т.д.

5. Накладаємо музику (також фільтри/ефекти, якщо необхідно);

6. Викладаючи ролик на свою сторінку, підберіть обкладинку, також Вам буде доступне поле для підпису і вирішите хочете, щоб він знаходився у стрічці Вашого профілю, або тільки в розділі Ваших reels; Виклавши Ваш перший Reels ролик у Вас з'явиться нова вкладка “Reels”.

Важливі особливості функції Інстаграм Рілс:

Тривалість - на початку додавання даного сервісу до Instagram тривалість відео була 15 секунд, потім 30, 60 і тепер доступно 90 секунд. Але більше можливостей не означає результату. Для максимального залучення уваги та інтересу споживачів вважається найкращим відео 15 секунд або менше. Не забуваємо, що в Рілс важливі не тільки лайки, а найбільше перегляди. Коротке відео буде зацикленим, звідси Ви зможете зібрати більше переглядів і воно показуватиметься частіше за інших користувачів. Також варто не забувати, що це підійде не всім нішам, наприклад, брендам з оглядами одягу, техніки тощо. підійде відео щонайменше 15 секунд, але не більше 30, щоб не губилася суть залучення для переглядів. Тому все залежить від специфіки Вашого бренду та ЦА.

Поради. Який контент потрапляє у рекомендації визначає платформа, відштовхуючись від кількості лайків та коментарів. Необхідно оцінювати за Вашою цільовою аудиторією (що репостять, що коментують), також орієнтуйтесь на час публікацій. Не забувайте, що важливою є інформативність Вашого контенту, накладайте музику, яка знаходиться в “топ” (але не все поспіль, а гармонійно). Будьте неординарними, використовуйте свої фішки, не бійтеся розмовляти та жартувати. Також не забувайте за тематику Вашого профілю, важливо не втратити суть, щоб Ваші користувачі залишалися та підписувалися. Залучайте Ваших нових передплатників та потенційних клієнтів.

Як подивитися статистику Рілс в Інстаграмі?

Використовуючи даний сервіс в Instagram, можете дивитися статистику на кожен Ваш відеоролик, що сприяє кращій оцінці залучення Ваших передплатників. У такий спосіб Ви маєте можливість на початкових етапах помічати помилки, що більше заходить/що не подобається Вашій аудиторії.

Щоб переглянути статистику reels: відкрити відеоролик → натиснути на налаштування “...” - у верхньому правому куті → відкрити статистику

Instagram продемонструє Вам:

- статистику охоплення (охоплені акаунти та перегляди);

- взаємодії (лайки, коментарі, репости та кількість збережень).

Також Ви можете переглянути статистику за reels за обраний період та за конкретними показниками: на своїй сторінці заходимо до розділу статистики → контент, який опублікували → reels

Далі вибираєте цікаві для Вас показники і період. Наприклад: останні 30 днів і вибрати метрику "перегляди".

Чим Reels відрізняються від Stories та IGTV

Як і в IGTV, аналог YouTube, рілс-ролики орієнтовані на перегляд на мобільних пристроях. Однак IGTV не став настільки успішним, як Reels, і використовується як допоміжний інструмент демонстрації прямих ефірів.

Функціонал Stories і Reels відрізняється: у ріллс немає можливості залишити згадки, відзначити місце розташування, поставити запитання. Клікабельність 3-15-секундного відео нового формату вища за показники сториз в 1,5 рази.

Рілс не зникають через 24 години, на відміну від сторіс, і їх бачать не тільки ваші підписники, але й інші користувачі Інстаграма, що збільшує ваші охоплення та додає 50% нових підписок.

Як впливає кількість підписників на охоплення публікації reels?

Якщо кількість аудиторії не надто велика, це не означає, що на reels буде низький показник переглядів. Навпаки, вони сприятимуть зростанню підписників.

Основна мета reels – зацікавити широку аудиторію. Instagram налаштований рекомендувати контент, з яким найактивніше взаємодіють користувачі.

Reels – інструмент, за допомогою якого Ви можете добре підняти Ваші охоплення, вивести Ваш профіль у топ Інстаграм.

Якщо Ви ще думаєте, чи варто починати використовувати новий сервіс у Instagram - беззаперечно, варто. Ця нововведення не піде Вам в мінус. Поки reels лише набирає обертів в Україні, важливо встигнути на цю хвилю та винести з цього свої плюси. Скористайтеся моментом так, щоб вашим конкурентом доводилося орієнтуватися на вас.

Для більш динамічного розвитку вашого бізнесу також рекомендуємо підключати платні методи просування, а саме замовити тагретовану рекламу в соціальних мережах Instagram і Facebook. Комплекс послуг з SMM просування та таргет в соціальних мережах дозволить досягти бажаних маркетингових результатів набагато швидше.

Якщо Вам потрібна консультація щодо рекламної стратегії та просування бізнесу в соціальних мережах - в IT компанії Intent Solutions ви можете безкоштовно отримати консультацію з комплексного інтернет маркетингу вашої компанії.

грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.