Як розмістити рекламу в INSTAGRAM - Поради з просування бізнесу в Instagram

грудень 12, 2022 4:12
Як розмістити рекламу в INSTAGRAM - Поради з просування бізнесу в Instagram

Розміщення реклами на платформі Instagram

Instagram - не просто популярна та розкручена соцмережа з величезною кількістю користувачів. Вона не орієнтована на конкретний вид та формат бізнесу. Тому безпепречно - це ідеальний майданчик як для великих, так і для малих підприємців будь-якої галузі та один з ефективних каналів для просування бізнесу в інтернеті.

Визначаємо особливості просування бізнесу в Instagram

У величезному insta-світі, все як у житті. Насамперед ми оцінюємо очима, у прямому сенсі звертаємо увагу на гарну картинку.

Звідси Instagram = візуал.

Головним завданням є не величезний добре написаний та підготовлений текст, важливішим є якісно підібраний контент, фото та відео, які зможуть зацікавити та залучити клієнтів. А вже для того, щоб це потрапило саме на Вашу цільову аудиторію – необхідна добре підготовлена ​​та збудована реклама бізнесу в Інстаграм.

Основна аудиторія на даному майданчику віком 18 – 35 років, звичайно, ефективність просування в Інстагра буде вищою для молодіжних брендів, beauty-індустрії, навчань тощо. Незважаючи на це, навіть якщо Ви торкаєтеся найменшого відсотка аудиторії (вікової категорії 60+), завжди можливо налаштувати рекламу на конкретну групу.

У Instagram ми можемо використовувати два типи реклами: таргетовану рекламу та рекламу через блогерів.

Таргетована реклама через Інстаграм: як запустити оголошення всередині соцмережі

Офіційна реклама в Instagram через Facebook -це AdsManager. З її допомогою Ви вказуєте критерії користувачів, яким буде демонструватися реклама (стаття, вік, регіон, уподобання). Дуже зручна на початку для запуску вашого бізнесу, доки Ви не готові замовляти рекламу у блогерів. Важлива перевага – можливість повністю контролювати та оцінити статистику кожного просування.

Різновиди таргетованої реклами в Instagram:

Додавати контент для просування можемо як у стрічку, так і в stories.

• Найпростішими є фото/відео реклама:

Фотореклама – важливий простий формат, який дозволяє презентувати той чи інший продукт;

Відеореклама - посилює передачу та привертає більше уваги за рахунок музики/озвучки, різноманітності кадрів;

*якщо використовуємо stories, буде + так званий "swipe", який дає можливість автоматичного переходу на цей продукт/сторінку/сайт.

• Кільцева галерея (карусель) – дозволяє використовувати одразу кілька фото/відео, що надає нам більше можливостей зацікавити споживача.

З 2018 року інстаграм надав можливість використання кільцевої галереї не тільки для дописів, а також у stories (є обмеження до 3 медіафайлів, у дописі - до 10).

• І варіант добірки – з його допомогою можемо залучити більше інтересу до продукту та наочно показати його переваги.

Реклама у Стрічці | Stories | Цікаве

Реклама у стрічці

Ви самостійно вибираєте ціну для просування → Налаштовуєте параметри Вашої аудиторії → вибираєте один із запропонованих варіантів охоплення від Facebook (більше і дорожче, менше та дешевше). Також ви можете обрати свій бюджет.

Запускаємо простий варіант просування у стрічці

Як просувати допис в Інстаграмі

• Перевести обліковий запис у статус «Бізнес», виконати його прив'язку до облікового запису бренду в Facebook.

• Під публікаціями з'явиться кнопка «Просувати». Якщо натиснути на неї не можна, то публікація порушує правила реклами. Потрібно змінити її або створити нову. Клікнути по «Просувати», виконати налаштування націлювання, встановити ціну реклами, її тривалість.

• Для видалення реклами необхідно клацнути «Подивитися просування», натиснути на 3 верхні точки та «Видалити».

Як просувати Сторіс в Instagram

Як і у випадку зі стрічкою, використовуємо Ads Manager:

• Натискаємо “Редагувати плейсменти”, вказуємо “Платформи” → “Instagram” →“Історії”;

• Встановлюємо необхідні параметри реклами;

• Завантажуємо вертикально розташовані фотографії або відеоролик (довжиною до 15 секунд зі співвідношенням сторін 9:16);

А ви знали, що в Instagram Stories є кнопка для швидкого просування? За допомогою цієї кнопки можна буквально за 5 хвилин запустити просування Історії.

• Відкрити Instagram – авторизуватись у свій бізнес акаунт.

• Перейти в Стрічку – вибрати зі своїх записів у Stories ті, які бажаєте просувати.

• Натиснути на три точки знизу – оберіть функцію Просувати.

• З’явиться інформація для подальшого вибору аудиторії, майданчика розміщення, терміну та бюджету.

Реклама у “цікаве”

Для кожного користувача розділ "цікавий" - унікальний. За допомогою цієї стрічки знаходять нові публікації, отже нові бренди/магазини. Порядок розміщення реклами в “цікавому” такий самий, як для звичайної стрічки.

Правила розміщення реклами у Instagram

Як і скрізь, для розміщення реклами на даній платформі є свої передбачені правила, які потрібно знати. Щоб уникнути помилок і Ваш маркетинговий контент чітко потрапляв до користувачів, ознайомимося з основними правилами:

• Необхідно адмініструвати обліковий запис у Facebook, пов'язаний з профілем у Instagram.

• Публікувати рекламні дописи в Instagram через Facebook можливо тільки створивши бізнес-профіль.

• Максимальна довжина текстового контенту допису – 300 символів.

• Обмеження за розміром графічного контенту залежать від їх формату:

• квадратний (не менше 600х600 пікселів, не більше 1936х1936 пікселів);

• • прямокутний альбомний (не менше 600х315 пікселів, не більше 1936х1936 пікселів);

• прямокутний книжковий (не менше 600х750 пікселів, не більше 1936х1936 пікселів).

• Відеоролик може мати розмір максимум 4 гігабайти.

• Співвідношення сторін відеоролика має бути таким:

• квадратний формат – 1:1;

• • прямокутний альбомний – 1.91:1;

• • прямокутна книжкова – 4:5.

• Заборонено рекламувати таку продукцію, як лікарські препарати, тютюнові вироби, товари для дорослих, картинки типу “до” – “після”.

Купуємо рекламу через Ads Manager Facebook

Створюємо бізнес-аккаунт

Для запуску рекламної кампанії знадобиться профіль Facebook та бізнес-аккаунт в Інстаграмі. Якщо у вас ще немає облікового запису в Facebook, потрібно зареєструвати його.

Налаштовуємо рекламну компанію

В Ads Manager потрібно вибрати мету, формат реклами, цільову аудиторію. Також можна вказати існуючу публікацію в Інстаграмі та натиснути «Просувати». Система автоматично формує аудиторію з користувачів, які схожі на ваші фоловери.

Налаштування бюджету

Потрібно вирішити, протягом якого періоду відображатимуться рекламні публікації, який бюджет ви готові виділити на них. Рекламний бюджет налаштовується лише на рівні групи публікацій чи кампанії.

Реклама у Instagram & Bloggers

На даний момент одним із найбільш показових методів просування - є реклама через інфлюєнсори. Для ефективності рекламної кампанії співпраці з одним блогером недостатньо. Відштовхуючись від статистики, майже половина світових компаній розподіляють бюджет реклами на 50-100 інфюєнсерів одночасно. Не забуваємо, що у кожного блогера різна кількість фоловерів та індивідуальні охоплення аудиторії.

Інстаграм блогери за кількістю передплатників поділяються на:

Нано-інфлюєнсери (кількість підписників до 10 тисяч): лояльна аудиторія, але у блогера малий досвід у публікації реклами, тому можлива співпраця по бартеру, також ви можете розраховувати зацікавленість блогера в її якості;

Мікро-інфлюєнсери (кількість підписників до 100 тисяч): також досить лояльна аудиторія передплатників, але у блогера набагато більше досвіду в роботі з рекламодавцями та подачею матеріалу, тут можна розраховувати на співпрацю за низькою ціною. Найчастіше у таких мікро блогерів вужча аудиторія з яскраво вираженою тематичністю;

Великі інфлюєнсери (кількість підписників аудиторія до 1 мільйона): активно працюють з рекламодавцями, розуміють свою цінність для просування, на жаль, їх передплатники менш лояльні, мають більш різношерсті інтереси, гірше реагують на рекламу;

Селебріті (кількість підписників від мільйона): велике охоплення, але нестабільна залученість, високі розцінки і не завжди виправдані.

Instagram Blogger для вашої реклами – як вибрати з ким працювати?

Коли Ви вирішуєте розмістити рекламу у блогера, перш за все визначаємо цільову аудиторію, яка буде зацікавлена ​​Вашим продуктом/послугою.

Звертаємо увагу на 3 основні категорії блогів:

Особистий – розповідає та показує своє життя;

Експертний - акаунти професіоналів у конкретній сфері;

Корпоративний – бізнес профілі компаній;

Знайти "свого" блогера можемо двома способами: самостійно або звернувшись за послугами SMM до профі.

Якщо ви шукаєте самостійно, використовуємо у пошуку ключові слова та хештеги. Перед тим, як пропонувати співпрацю - спостерігаємо деякий час, щоб зрозуміти, чи підходить і чи імпонує Вам людина. Як веде свій профіль, як подає інформацію, яку активність виявляє і, звичайно, оцініть реакцію передплатників.

Якщо не хочемо витрачати час - варто замовити послуги SMM просування в соціальних мережах у професіоналів. IT компанія Intent Solutions надає послуги комплексного інтернет-маркетингу, включаючи SMM просування бізнесу в соціальних мережах з 2013 року. Наша команда швидко знаходить блогерів кандидатів, використовуючи пошук за заданими параметрами. Вивчаємо графіки передплатників (звертаємо увагу на стрибки приросту передплатників). Проводимо багаторівневий аналіз профілів. Крім того, ми маємо базу перевірених інфлюенсерів, з якими неодноразово співпрацювали по ряду проектів клієнтів.

Основна думка, яку ми хочемо донести в цьому блоці – не ставте за мету отримати рекламу саме у блогера-мільйонника. Як ми вже розбирали вище, витрати у селебріті можуть не окупитись. Відповідним варіантом для вас буде мікро-інфлюєнсер. Таким чином ви зможете відстежити віддачу від кожного блогера та оцінити результат.

Зробивши вибір на користь того чи іншого блогера → зв'язуємось → якщо пропозицію влаштовує → детально обговорюємо всі умови (прописуємо вартість реклами, робимо детальне ТЗ, як саме Ви хочете бачити рекламу. Чим детальніше буде прописано ТЗ на рекламу – тим більше гарантій, що все буде саме тому що ви планували.)

Поговоримо про плюси та мінуси Instagram-реклами

Плюси реклами в Instagram:

• Висока активність аудиторії з величезним переважанням молодіжної категорії (18-35);

• Величезна база даних;

• Можливості точного настроювання націлювання за бажаними критеріями;

• Надані варіанти та вартість реклами у співвідношенні з іншими ресурсами.

Мінус таргетованої реклами:

Не фіксована вартість показу через систему аукціону, покази на популярні сегменти аудиторії коштують значно дорожче. Але цей пункт стосується будь-яких рекламних майданчиків, які працюють за стратегією аукціону.

Мінус реклами у блогерів:

інфлюєнсери можуть бути накручені передплатники, що не дасть потрібний і очікуваний результат від реклами. Тут можна порадити лише ретельно відбирати блогерів для реклами, а ще краще працювати з перевіреними – допоможе “сарафанне радіо” – відгуки від інших власників бізнесу.

Instagram – розвивається, кількість користувачів з кожним роком тільки зростає, як і кількість підприємців зацікавлених у якісній рекламі у соціальних мережах. Тому не варто витрачати час, якщо Ви ще обмірковуєте, чи варто використовувати цю платформу та вкладати гроші в рекламу – треба брати та робити!

грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.