Digital маркетинг: основні поняття, стратегії та інструменти які варто використовувати

жовтень 23, 2022 2:19
Digital маркетинг: основні поняття, стратегії та інструменти які варто використовувати

Сучасні інструменти інтернет маркетингу, які ви повинні застосувати

Вам не терпиться відкрити для себе нові прийоми та поради, які допоможуть покращити ваші знання у інтернет маркетингу? Ви постійно прагнете дізнатися про останні тенденції просування бізнесу в інтернеті та про те, яку користь вони можуть вам принести? Тоді ця стаття є просто ідеальною для вас! Тут ми детально обговорюємо нові та майбутні тенденції digital маркетингу, які виведуть ваш бізнес на новий рівень.

Інтернет маркетинг та його важливість для бізнесу

Ми можемо почати з визначення цифрового маркетингу як просування бізнесу, брендів, товарів та послуг за допомогою сучасних технологій та Інтернету.

Опитування Gartner Digital Marketing Survey 2022 лише підтвердило аналогічне опитування 2021 про ефективність digital маркетингу, заявивши, що 70% або більше бізнесменів і організацій досягли або перевиконали ряд цілей цифрового маркетингу за рік.

Якби ми сказали, що при вже величезній кількості людей, присутніх в інтернеті, кількість людей, що тільки виходять в інтернет, продовжує зростати, чи ви б нам повірили? Якщо ні, ви можете вірити цим цифрам:

Класичний чи сучасний інтернет маркетинг: що обрати?

Якщо вам цікаво, який тип маркетингової тактики найкраще просуне ваш бізнес, ми можемо допомогти знайти відповідь. Під класичним маркетингом ми маємо на увазі традиційну маркетингову тактику, включаючи тип маркетингових каналів, що використовуються, тобто рекламні щити, рекламу на радіо, телебачення і друковані ЗМІ.

У той час як більшість компаній повністю перейшли на використання виключно цифрового маркетингу як форми просування, деякі галузеві гіганти, як і раніше, ефективно використовують усі доступні їм канали просування, підтримуючи здоровий баланс. Це вірно, особливо якщо їх цільова аудиторія відноситься до людей похилого віку, які, як і раніше, покладаються на радіо і телебачення як основне джерело інформації.

Маркетинг завжди був пов'язаний із спілкуванням з потрібними людьми у потрібний час та за правильною ціною. Сьогодні ці зустрічі частіше відбуваються онлайн, ніж офлайн, що призводить до усунення фокусу маркетингу на цифрові області. У той час як традиційні методи маркетингу є односторонньою комунікацією, за допомогою цифрових каналів маркетологи змогли встановити двосторонній канал зв'язку зі своєю аудиторією. Знання того, що і як подобається публіці, у поєднанні з тим, де і коли робить цифровий маркетинг набагато ефективнішим каналом комунікації.

Ця пряма взаємодія та зворотний зв'язок можуть бути ключовим моментом, чому цифровий маркетинг випередив традиційні канали.

Фундамент добре продуманої стратегії інтернет маркетингу

Пришло время познакомить вас с наиболее распространенными формами тактики цифрового маркетинга, которой следуют все влиятельные бренды и маркетинговые агентства высшего уровня по всему миру.

1. Партнерский маркетинг — позвольте вашей сети расшириться

Согласно Investopedia, партнерский маркетинг — это рекламная модель, в которой компания платит сторонним издателям за создание трафика или потенциальных клиентов для продуктов и услуг компании. В этой модели третья сторона называется аффилированным лицом и получает комиссионные вознаграждения за продвижение продуктов и услуг компании-клиента. 

Ця модель маркетингу була популяризована гігантом електронної комерції Amazon, коли він запустив програму партнерського маркетингу, в рамках якої веб-сайти та блогери, які пов'язували продукти Amazon та огляди у своїх повідомленнях, отримували рекламні збори щоразу, коли покупка здійснювалася за їх посиланням. Така стратегія сплати за результатами виявилася дуже вигідною для творців цифрового контенту.

Партнери з високою відвідуваністю та кількома веб-сайтами можуть бути найняті брендами безпосередньо для просування своїх продуктів за допомогою банерної реклами на своїх сайтах. Це безпрограшне рішення для продажу - тактика цифрового маркетингу, яка справді наробила багато шуму завдяки своєму прибутковому характеру.


2. Контент-маркетинг: нехай ваші слова творять магію

Контент присутній у кожному тексті, зображенні чи відео, на яке ми можемо натрапити. За кожною формою контенту, розміщеного в Інтернеті, завжди стоїть потік намірів. Намір може полягати в просуванні певного продукту або залученні більшої кількості підписників шляхом публікації привабливого контенту в соціальних мережах, але він завжди присутній і впливає на те, як контент розроблено та представлено для перегляду глядачами.

За даними Statista, у 2022 році було збільшено понад 60% бюджетів на контент-маркетинг B2B та 40% на B2C. Належна стратегія контент-маркетингу охоплює тенденції, якими слідують споживачі контенту в цей проміжок часу. Він ретельно перевірений за допомогою ключових слів SEO, щоб підвищити релевантність та отримати відмінну рентабельність інвестицій для його творців. Пости в блогах, гостьові пости, рекламні ролики, короткі рекламні ролики тощо — хороші приклади повноформатного контент-маркетингу, а текст Hero та слогани бренду швидко привертають увагу публіки.

Гарним прикладом навчання креативності в контенті можуть бути маркетингові кампанії Coca Cola.

Компанія неухильно використовує їхню популярність, створюючи змістовні, але розумні та привабливі рекламні кампанії, які викликають у конкурентів побожний захват. Однією з таких рекламних кампаній стала реклама Coca Cola-Polar Bowl в 2012 році, в якій білі ведмеді спостерігають за Суперкубком. Повна реклама була опублікована в соціальних мережах, оскільки компанія визнала, що телевізійний слот обмежений за часом.

Якщо ви перебуваєте у творчій посусі, ви можете скористатися досвідом професійних контент-маркетологів у Intent Solutions, які допоможуть вам з вашою тактикою контент-маркетингу.

3. Маркетинг електронною поштою - постійно залишайтеся на зв'язку

З останніми та майбутніми реформами законів та правил цифрової конфіденційності актуальність електронного маркетингу знову зросте. У міру того, як компанії поспішають отримати більше власних даних, щоб позбавитися залежності від сторонніх файлів cookie та даних, які застаріють у найближчому майбутньому, електронний маркетинг – це стратегія, яка може охопити мільйони людей, не порушуючи конфіденційності.

Наприклад, уявіть, що ви перевіряєте свою електронну пошту на наявність важливих оновлень, коли отримуєте лист, що пропонує вам спеціальні знижки на товари зі списку бажань або купон на знижку на ваш день народження, який можна використовувати протягом обмеженого часу. Хіба ви не відчули б цінність та прихильність до вказаного бренду?

Компанії та бренди можуть просто спілкуватися електронною поштою зі своїми існуючими клієнтами, а також з потенційними рефералами через електронні листи, що рекламують їх нові сезонні продукти або інші пропозиції та знижки. Таким чином, ви можете продовжувати нагадувати своїм клієнтам про ваш бренд, поки вони не будуть готові робити покупки у вас знову.

4. Інфлюенсер-маркетинг: Блогери та Лідери думок

Інфлюенсери - це міні-знаменитості з величезною онлайн-присутністю та підписниками. Це звичайні люди, яким вдалося завоювати увагу та довіру величезної демографічної групи місцевої чи міжнародної аудиторії завдяки своєму контенту.

Наймання впливових осіб для підтримки ваших продуктів може допомогти людям розвинути непідробний інтерес до вашого продукту. Сьогодні традиційні знаменитості стали переоцінені кількістю брендів, які вони підтримують за великі гроші, і фактор надійності у них низький. У той час як впливові особи (інфлюєнсери) часто демонструють функціональність вашого продукту за дуже реальних обставин, що змушує аудиторію більше покладатися на їхні відгуки та рекомендації.

Крім того, укладання контракту з декількома інфлюєнсерами на численних платформах соціальних мереж рентабельніше, ніж найм популярної знаменитості для одноразової реклами. Ви отримуєте різноманітний свіжий контент та більш високу впізнаваність бренду.

Щоб краще зрозуміти це, давайте візьмемо приклад б'юті-інфлюєнсерів, вони створюють відеоролики з порадами догляду за шкірою та макіяжем і часто рекомендують певні бренди, такі як Garnier або Maybelline, та їх продукти, це класичний приклад спонсорованого контенту.

5. Маркетинг підкастів - слухайте експертів

Потокові онлайн-підкасти набули популярності в останні роки, коли занадто багато контенту, і ви можете розслабити очі, переключившись на прослуховування підкастів, що містять аналогічний контент.

Можна подумати, що громадськість перестала слухати радіо з такою кількістю доступних інтернет-шоу, але натомість вони перейшли на прослуховування онлайн-підкастів на теми, які їх особливо цікавлять. Люди витрачають багато часу на поїздки між місцями, і, щоб зайняти цю значну кількість часу, коли їхня основна концентрація припадає на дорогу, гарною альтернативою є потокове мовлення улюблених підкастів.

Бренди можуть звертатися до клієнтів, укладаючи контракти на рекламу в підкастах, огляди продуктів, спонсуючи шоу або навіть запускаючи інтерв'ю на актуальні галузеві теми. Даючи очам перепочинок, ви можете натомість проникнути в уми своєї аудиторії за допомогою чудових голосів.

Припустимо, ви слухаєте підкаст про поради та хитрощі маркетингу, провідний канал може запросити гостя з іншого каналу або суміжної галузі, наприклад фінансового експерта з LinkedIn, і розповісти про важливість добре спланованого бюджету для маркетингової кампанії. Такий перехресний поступ приносить користь як галузі, так і учасникам.

6. Мобільний маркетинг – використовуйте телефон з розумом

За даними Forbes, у 2022 році люди у всьому світі витратили на мобільні додатки рекордні 3,8 трильйона годин, а в 2023 році цей показник тільки збільшиться. Якою б дивовижною не здавалася вам ця інформація, це правда. Пандемії, які ми пройшли, а тепер і війна на нашій території ще більше загнали нас у пастку інтернету та мобільних додатків. Сьогодні у нас є додаток для всього, від підрахунку ваших щоденних кроків до отримання світових новин у 60 словах, як ви гадаєте, таке вже є, чи знаходиться у розробці? Кількість часу, який ми проводимо на наших мобільних пристроях, прямо пропорційно до того, наскільки ми вразливі для цифрової реклами та онлайн-покупок.

Бренди роблять все можливе, щоб збільшити трафік своїх програм будь-яким можливим способом, щодня роблячи програми більш зручними для мобільних пристроїв. Електронна комерція перетворилася на мобільну комерцію, і люди хочуть, щоби все було під рукою. Випуск мобільних додатків, реклами в додатках та push-повідомлень - це один із способів, за допомогою яких компанії борються за увагу споживачів.


7. Маркетинг у соціальних мережах — залишайтесь видимими, залишайтеся актуальними

Серед стільки популярних каналів соціальних мереж, в який з них ви віддаєте перевагу інвестувати і просувати свій бренд? Відповідь – у всі. Просування лише в одній формі соціальних мереж може обмежити ваше знайомство з ширшою аудиторією, тому вам слід спробувати різні методи просування, щоб залучити їх інтерес у всіх можливих формах. Як згадувалося вище, найм впливових осіб - це один із способів просування вашого бренду в соціальних мережах, ви також можете створювати короткометражні відео ролики та креативні пости.

У своїй останній маркетинговій акції у соціальних мережах гігант продовольчого ринку McDonald's повернув свій новий та покращений сичуаньський соус. Вони використовували багатоканальну маркетингову стратегію, щоб привернути увагу до свого нового продукту та підвищити його впізнаваність, одночасно просуваючи його до Facebook, Twitter та Instagram.

Платна реклама, офіційна сторінка бренду та обмін посиланнями на нові продукти та знижки — ще кілька способів почати просування в соціальних мережах. Глядачі, які часто перенаправляються на офіційні сторінки брендів за посиланнями із заголовками, більш сприйнятливі до купівлі товарів на сторінці, ніж на основному веб-сайті. Зручність є провідним фактором у такому залученні клієнтів.

Тому для всебічної стратегії соціальних мереж використовуйте всі популярні канали соціальних мереж, щоб завжди залишатися на очах у ваших клієнтів і спонукати їх до покупок.

8. Відеомаркетинг - покажіть усім, як це працює

Найкращий приклад для пояснення цієї форми реклами - YouTube. Безкоштовний онлайн-сервіс потокового відео був чудовою платформою для всіх видів відеомаркетингу на основі інших ваших пошукових запитів, налаштованих за допомогою сторонніх файлів cookie. Таким чином, реклама, яку ви часто бачите, відповідає вашим демографічним даним, інтересам та перевагам у продуктах.

Алгоритм YouTube дозволяє глядачам пропускати деякі рекламні оголошення, переважно рекламні оголошення тривалістю понад 30 секунд, тоді як інші є обов'язковими для продовження перегляду відео, на яке ви натиснули. Цифрові маркетологи можуть використовувати цю інформацію та відповідним чином створювати свої відеооголошення. Ці оголошення вигідні як рекламодавцям, так видавцям контенту. Багато авторів контенту часто розміщують рекламу у своєму відеоконтенті, щоб отримати комісійні та збільшити свій дохід.

Люди також часто вважають за краще дивитися рекламні ролики і переглядати відео про продукти, які вони мають намір придбати. Відеомаркетинг допомагає завершити цей намір купувати, коли ви дивитеся, наскільки функціональний продукт.

Висновок

У маркетингу немає ідеальної стратегії, яка принесе успіх. Швидше, це здорове поєднання всіх згаданих тактик та ще кількох, в основному офлайнових маркетингових каналів, таких як рекламні щити та торгові угоди на місці. Ви завжди можете покращити свою маркетингову стратегію, постійно стежачи за останніми тенденціями у маркетингу та ЗМІ. Що ще важливіше, яка стратегія та поєднання маркетингових елементів працюватимуть найкраще для вас, завжди будуть значною мірою залежати від вашої поточної та цільової аудиторії, тому розробіть свій план, тримаючи їх в основі своїх маркетингових стратегій.

грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.