Розробка Edtech-проекту - власна LMS платформа як бізнес проект

грудень 13, 2022 12:15
Розробка Edtech проекту, що потрібно знати для запуску Edtech стартапу

На сьогоднішній день послуги з розробки системи дистанційного навчання дуже аутальні. Така ситуація склалася через різкий ріст попиту на онлайн навчання, що стало зумовлене карантинними обмеженнями. Тому власний Edtech проект - це перспективний та досить прибутковий бізнес. Давайте розглянемо це питання докладніше.

Edtech розробка - це практика використання передових інструментів та технологій для створення більш захоплюючого та інклюзивного процесу навчання. Декілька років тому освітні технології в основному означали використання комп'ютерів заради навчання. Тепер цей термін відноситься до планшетів, інтерактивних онлайн-курсів та навіть хмарних навчальних сервісів. Говорячи про розробку системи дистанційного навчання, ознайомимося з особливостями та розберемо what is it.

Аудиторія Edtech проектів на прикладі LMS платформ не тільки школярі та студенти

Розробка Edtech проектів IT комапнія

Ні для кого не секрет, що освічені співробітники працюють старанно та швидше, вони здатні швидко набувати нових навичок, і вони можуть легко перейти на більш спеціалізовані посади. Про конкретні переваги використання корпоративних LMS систем в бізнесі ми говорили з вами в попередній статті.

LMS платформи є дуже корисним не тільки для учнів та студентів вузів, а також для людей, які хочуть продовжити свою освіту за межами шкіл та університетів (наприклад: онлайн-курси, щоб покращити свої навички та досягти успіху в роботі. Мобільний додаток дозволяє навчатися, де б ти не був (наприклад, між зустрічами).

Системи дистанційного онлайн навчання дозволяють:

  • Підтримувати викладачів, надаючи адаптивні функції дистанційного навчання, які дозволяють кожному студенту навчатись у своєму власному темпі;

  • Полегшити відвідування курсу за допомогою мобільних інструментів для запису відеодзвінків;

  • Мотивувати та залучати учнів, включивши гейміфікацію в уроки;

  • Створити навчальну спільноту, дозволяючи дорослим учням створювати онлайн-курси навчання, включати дошки оголошень питань та відповідей та використовувати інструменти чату для доступного спілкування.

Гейміфікація в системі онлайн освіти не тільки для дітей

Гейміфікація в освіті відноситься до унікального підходу, який включає елементи ігрового дизайну в освітнє середовище для підвищення мотивації і залучення учнів. Інструменти освітніх технологій адаптують ігрову механіку та мотиваційні методи, щоб додати конкуренцію в освітнє середовище та сприяти поведінці, необхідної для досягнення цілей. Наприклад, ігрові завдання дають учням відчуття, що вони при владі, використовуючи свої внутрішні мотиви. Крім того, учням пропонується ставити цілі та конкурувати з собою чи іншими учнями.

Переваги елементів Гейміфікації в Edtech проектах:

  • Використання цілей, досягнень та систем винагороди - підвищує мотивацію, задоволеність та продуктивність у довгостроковій перспективі;

  • Завдяки гейміфікації середовище навчання стає більш розслабленим та сприяє співпраці, що призводить до підвищення продуктивності;

  • Підвищує почуття приналежності до команди та допомагає учням ідентифікувати себе з освітніми цілями;

  • Гейміфікація LMS представляє інноваційну динаміку та ігрове навчання, яке допомагає учням розвивати різні навички та підвищує ефективність навчання та залученість студентів.

  • Були вагомі причини, через які навчання останнім часом було скориговано з гейміфікацією, і ось деякі з них:

  • Більше 50% дорослих, які володіють мобільними пристроями, визнають, що вони грають в ігри, і їх кількість зростає, а також інтерес до ігор;

  • Гра підвищує лояльність та покращує утримання в організаціях;

  • Поряд із дітьми, дорослі демонструють підвищений успіх у навчанні за допомогою ігор.

  • Однак ми повинні проводити грань та оцінювати різницю між іграми та гейміфікацією. Ігри використовуються лише для залучення аудиторії, у той час як гейміфікація має особливості гри, але освітні цілі.

    Звідси, гейміфікація в Edtech проектах - це сучасний та високоефективний підхід до досягнення кількох цілей у галузі управління персоналом та командоутворення, маркетингу, продажу чи освіти.

Вимоги LMS платформи до сервера та сховища

Багато людей вважають, що величезна потужність сервера та величезне хмарне сховище необхідні для повної функціональності освітніх технологій. Однак сучасна безсерверна архітектура (або мікросервіси), доводить, що це не так.

Безсерверна архітектура (або архітектура мікросервісів) забезпечує гнучкість для задоволення змін, що постійно змінюються, не занурюючись у тонкощі ОС, серверів, ємності сховища та інших технічних аспектів.

Власний Edtech стартап та заробіток на LMS додатках

З такою кількістю безкоштовних освітніх додатків, навіщо людям платити за Ваші? Відмінна новина полягає в тому, що Ви можете зробити свою програму безкоштовною для завантаження, але все одно заробляти на своєму продукті. Розглянемо основні шляхи монетизації.

Інтегровані в систему покупки

  • Покупки у додатку. Один із найпростіших способів заробити на Вашому додатку – запропонувати користувачам преміальні навчальні матеріали/курси/робочі листи чи товари. Ці продукти можуть бути фізичними або віртуальними, але призначені лише для використання у додатку;

  • Реклама - одна з найпоширеніших стратегій, що використовуються для монетизації програми. Всі програми, включаючи освітні, можуть автоматично відображати спливаючі вікна з рекламою, яка заробляє гроші щоразу, коли користувач натискає на них. Важливо мати на увазі тільки рекламу, придатну для галузі освіти та вікової групи учнів;

  • Навчання з передплати. Проблема з рекламою полягає в тому, що вона зазвичай перериває користувачів під час їх сеансів дистанційного навчання. Ви можете запропонувати своїм користувачам навчання на основі підписки, яке усуває всі перерви. По суті користувач платить щомісячний або щорічний членський внесок за доступ до програми. В результаті вони отримують безкоштовний доступ до важливого контенту/курсів/лекцій/відео.

Партнерство з навчальними закладами – ще один варіант, як отримати прибуток від розробки навчальних додатків. Ви можете зв'язатися з навчальними закладами, якщо у Вас є унікальна перспективна пропозиція за додатком LMS.

Клонування існуючих проектів LMS

Клонування бізнесу або проекту означає дублювання його моделі та функціональності. Але це не дає гарантій і перспективи, що Ваш проект буде таким же успішним, як його оригінал.

З іншого боку, коли з'явився Uber, він міг похвалитися своєю унікальною особливістю – професійним досвідом поїздок на запит. Побачивши, як добре працює бізнес-модель Uber, її клонували, але включали щось інноваційне. Як наслідок, інша служба отримала свою частку клієнтів і стала квітучим бізнесом.

Таким чином, Ви можете запозичити ідею, концепцію або навіть бізнес-модель проекту освітніх технологій, але єдиний спосіб процвітати Вашій версії проекту - це вирішити проблему, якої немає у існуючої моделі, надаючи значно більшої цінності. Отже, це не зовсім клонування. Це вимагає набагато більше зусиль, аналізу, маркетингових досліджень та творчості.

В Edtech бізнесі важливо тримати руку на пульсі

Одна з найпоширеніших помилок у розробці систем дистанційного навчання полягає в тому, що зміни відбуваються досить повільно. Ті, хто розглядає можливість запуску проекту, можуть бути збентежені цим, оскільки повільний розвиток може вплинути на дохід.

Широке визнання різних інновацій, таких як доповнена реальність (AR), Інтернет речей, віртуальна реальність та штучний інтелект в освіті, а також наявність онлайн-курсів, які пропонують глобальні університети, сприяють зростанню ринку освітніх технологій по всьому світу.

Можливо, Ви хочете познайомитись із ключовими гравцями ринку освітніх технологій. Деякі продукти – Ваші повсякденні інструменти, наприклад, Google та Microsoft.

Що підтримуватиме цей ринок? Постійна та неминуча цифровізація у секторі освіти у всьому світі. Старі підходи більше ніколи не працюватимуть, і існує високий попит на інноваційні та індивідуальні варіанти дистанційного навчання.

Вплив системи онлайн навчання на залучення учнів

Так само є поширені міфи щодо освітніх технологій, що вони недостатньо привабливі для учнів. Але система онлайн навчання може дійсно захоплювати. Наприклад, розберемо платформи дистанційного навчання з технологіями З VR та AR: навчання з інтегрованою віртуальною реальністю (VR) та доповненою реальністю (AR) роблять навчання більш захоплюючою, змінивши роль студента спостерігача на активного та мотивованого учасника освітнього процесу. 

Завдяки цьому студент може активно взаємодіяти із навчальним середовищем. Крім того, учні можуть візуалізувати те, що вони вивчають, і почуватися так, ніби вони відчувають це в освітньому середовищі. Індустрія LMS, що швидко розвивається, може вивести AR/VR на новий рівень на своєму захоплюючому шляху.

Для покращення досвіду навчання та загальної продуктивності програмне забезпечення для освіти застосовується з технологіями штучного інтелекту, такими як машинне навчання. Сильною ключовою тенденцією в галузі штучного інтелекту в освіті є розмовне навчання, також відоме як чат-боти. Ця технологія пропонує двосторонні бесіди, будучи інтерактивною та адаптованою для студентів.

Персоналізуйте та розробляйте профіль навчання для кожного студента, а потім адаптуйте навчальні матеріали на основі його здібностей. Інструменти оцінки автоматично допомагають оцінити роботу учня та дати зворотний зв'язок, знижуючи навантаження на вчителів. Чат-боти можуть використовуватися для різних освітніх цілей, таких як прийом учнів, оцінка результатів навчання і навіть помічник викладача.

Тонкощі розробки LMS платформи

Щоб ваш проект був масштабованим та стійким, Ви повинні бути в курсі змін та тенденцій у всіх секторах місцевих екосистем, до яких він належить: державні зацікавлені сторони, новатори в галузі освіти, інвестори, клієнти, кінцеві користувачі.

Розвивайте хорошу культуру даних: створіть основу сумісності даних і стандартних критеріїв для інновацій. Однією із найбільш значних проблем проектів LMS є забезпечення адекватного розвитку проекту та задоволення потреб кожного студента. Незважаючи на те, що великі дані не використовуються у традиційному освітньому середовищі, вони зросли у популярності.

Ось три способи використання даних у LMS:

Описуюча аналітика - підхід, який фокусується на використанні всіх наявних даних для точного опису поточної ситуації. Результати зазвичай візуалізуються за допомогою графіків/діаграм тощо.

  • Прогнозована аналітика – підхід використовується для прогнозування подій на основі порівняння даних. 

  • Наказувальна аналітика - у процесі навчання кожен студент залишає унікальний слід даних. Аналіз цих даних дуже корисний для виявлення прогалин у знаннях та надання допомоги учням у досягненні їх цілей.

  • Дані про поведінку студентів, інтереси та взаємодію з контентом генеруються у величезних кількостях цифровими системами навчання. Ці дані можуть бути оцінені для отримання корисної інформації, яка допоможе покращити весь освітній процес чи його конкретні аспекти.

Підтримка стійких бізнес-моделей LMS:

  • розробити проект, який відповідає ринку;

  • дотримуйтесь фінансової стратегії, яка не наражає на ризик всі ваші зусилля;

  • встановити міцні партнерські відносини щоб одержати довгострокового доходу.

Інвестуйте в мізки: проводьте навчання командам розробки, впровадження та підтримки, щоб збільшити продуктивність та стати помітною фігурою на ринку.

Створюйте об'єктивні докази вашого високоякісного продукту або послуги на ринку за допомогою комунікаційних платформ, які діляться інформацією про вас серед відповідної аудиторії, присутні та відкриті для спілкування.

Важливо знайти свою нішу та команду, що підходить Вам. Якщо Ви поставите правильні запитання та уважно прослухаєте відповіді (тренди, дані, фінансові звіти тощо), Ви отримаєте уявлення про те, коли та як вивести свій проект на новий рівень.

Актуальність системи дистанційного навчання
Система управління навчанням у галузі освітніх технологій використовується для адміністрування, документування, відстеження, звітності, автоматизації та проведення освітніх курсів та навчальних програм по всьому світу. З невідомих причин деякі люди думають, що LMS – мертва.

Як централізована платформа для вивчення LMS її звинувачують у тому, що вона веде до ситуації, коли людям не вистачає сміливості шукати нову інформацію поза собою. Таким чином, менш активні люди можуть ніколи не вийти за рамки цього у саморозвитку. Критики LMS підкреслюють, що у першу чергу зосереджені учнів, але з самій системі. І вони дотримуються екосистемного підходу, що означає створення навчального середовища набагато ширше, ніж раніше у LMS.

В основному, старий стиль та внутрішні характеристики LMS:

  • аналогічна робоча сила;

  • низька толерантність до ризику;

  • організаційно-орієнтована технологія;

  • при велику увагу до дотримання;

  • низька бюджетна гнучкість.

Та навпаки цьому є багатофункціональний екосистемний підхід:

  • різноманітна робоча сила;

  • висока толерантність до ризику;

  • розвиток, орієнтований на співробітників;

  • велика увага до розвідки;

  • висока бюджетна гнучкість.

Все ж таки занадто рано стверджувати, що система - мертва. Вам не потрібно використовувати стару LMS, якщо вона завдає якогось невдоволення. Існує чудова перевірена причина перейти на нові підходи та зробити її більш відповідною попиту. LMS все ще жива і працює, але її функції тепер набагато ширші.

  • Вона має бути орієнтована зовні, заохочувати безмежну розробку та оснащена деякими конкретними особливостями:

    • Панель управління додатком для внутрішнього зв'язку, додаткової інформації та повідомлень;

    • Програми сертифікації для заохочення та кращого розуміння продукту чи послуги;

    • Комунікаційна стратегія у маркетингових цілях;

    • Шляхи навчання для досягнень та просування учнів;

    • Повертаючись до одного з наших попередніх пунктів – гейміфікації, для збереження інтересу та задоволеності учнів.

Конкуренція на ринку Edtech розробки

За останні кілька років кількість стартапів LMS різко зросла. В даний час понад 8000 фірм, третина з яких базується у Сполучених Штатах. Один із вірних способів забезпечити успіх проекту – проаналізувати своїх конкурентів та запропонувати те, чого у них немає.

Оговтавшись від пандемії, цифрова освіта зміцнила свої позиції як новий головний пріоритет. В даний час ведуться дві протилежні ситуації: високий рівень безробіття, і підприємства щосили намагаються найняти. Ось чому ми бачимо можливості перекваліфікації, щоб люди могли знайти роботу, а фірми підвищити рівень навчання співробітників, щоби залишатися конкурентоспроможними. 

Тож, мабуть, конкуренція висока, але гра вартує свічок.

Висновок

Проекти та інструменти в області Edtech мають неперевершений потенціал, який можна використовувати для сучасної системи освіти. Передові інструменти навчання можуть бути використані для полегшення набуття потужного, міцного розуміння, яке виходить за межі того, що учні можуть виявити самостійно. Розробка абсолютно нового проекту системи онлайн навчання, безперечно, є складним завданням, тому необхідно звернутися до компанії що надає послуги WEB розробки, які не просто роблять якісно, ​​а й допоможуть на всіх етапах вибрати найкращий план.




грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.