Яку CMS краще обрати для інтернет-магазину

серпень 16, 2023 8:52
Яку CMS краще обрати для інтернет-магазину

Багато підприємців вже давно усвідомили, що бізнес на просторах інтернету має більше переваг, ніж офлайн. Великий ринок, зручності для споживачів та власників, просування та залучення клієнтів простіше, ніж заманити в якийсь новий магазин на вулиці. Всі ці плюси Ви відчуєте тільки, якщо відповідаєте за якість Вашого сайту, особливо його технічну складову.

Коли Ви приймаєте рішення зайти на інтернет майданчик з новим продуктом, важливо розуміти, що конкуренція не маленька, тому доведеться постаратися зробити краще, продуманіше і якісніше. Після того, як Ви вирішите, що має бути у Вашому інтернет-магазині, та які функції він повинен виконувати (будуйте план), необхідно перейти до вибору CMS (система керування сайтом).

Щоб надалі не витратити зайвих коштів, не зробити сайт із помилками, або не зіткнутися з технічними проблемами, коли Ви захочете оптимізувати та додати нове на сайт, важливо мати точне уявлення, що в ньому має бути. З цією продуманою ідеєю звернутися до фахівців, які підберуть і порадять найкращий движок    .

Розглянемо найпопулярніші CMS для інтернет-магазину

Перша класифікація: платні та безкоштовні CMS для інтернет-магазинів.

Для початку розберемо, що системи керування сайтом можуть бути платними та безкоштовними, які з них найпопулярніші: 

  • Платні CMS: Бітрікс, Magento Enterprise, CS-Cart, Moguta та ін.

Безкоштовні CMS для інтернет магазину:

  • ⦿ Opencart,

  • ⦿ Magento,

  • ⦿ WordPress,

  • ⦿ Joomla,

  • ⦿ MODx,

  • ⦿ PrestaShop

  • ⦿ Drupal.

Якщо Ви думаєте, що безкоштовні – значить неякісні чи гірші? - Ні.

Різниця в тому, що платні движки Вам необхідно оплачувати не просто базову версію, а сплачувати розширення та налаштування під час оновлень. Говорячи про те, чи є велика різниця і привілеї - немає.

Платна – не значить краще! Тут більше питання у додаткових витратах, адже навіть у питаннях онлайн підтримки платних CMS, Вам буде необхідно знову сплачувати. Глобально задуматися про платну версію, наприклад CMS Magento слід у випадку, коли Ваш інтернет магазин пропонує користувачам більше 200 000 товарних позицій. Тобто для великих інтернет магазинів буде актуальним питання вибору між готовим рішенням платної CMS або розробкою кастомної платформи для інтернет-магазину.

90% інтернет-магазинів використовують безкоштовні CMS: немає зайвих витрат, є бази відпрацьованих рішень, можливі будь-які доопрацювання та зміни (у той час, коли в платних CMS вносити зміни до базової логіки у ряді випадків буде неможливо у вигляді фрагментів закритого коду).

ТОП CMS для розробки інтернет-магазину за популярністю

  • ⦿ CMS OpenCart

  • ⦿ WooCommerce + WordPress

  • ⦿ Magento

  • ⦿ MODX

  • ⦿ CMS PrestaShop

  • ⦿ CMS Shop-Script

  • ⦿ CMS CS-Cart

  • ⦿ «1С-Бітрікс»

  • ⦿ Joomla

  • ⦿ Drupal

  • ⦿ OKAY-CMS

  • ⦿ BigCommerce

  • ⦿ Shopify

  • ⦿ 3DCart

  • ⦿ XCart

  • ⦿ UMI.CMS

  • ⦿ NetCat

  • ⦿ PHPShop

  • ⦿ InSales

  • ⦿ Django CMS

Найбільш популярні CMS розберемо докладніше нижче.

SAAS-рішення 

Простими словами SAAS (Software as a service) - хмарне програмне забезпечення, яке доступне з підпискою. Як приклад, для всіх відомий на нашому ринку – Prom.ua. Ви сплачуєте підписку і досить швидко створюєте сайт, АЛЕ: 

Ви не можете якось видозмінювати під себе, користуєтеся тим, що надано;

Код Вам не належить;

Ви просто користувач, який тимчасово використовує движок;

Розробка інтернет-магазину на фреймворках Laravel, Yii, Symfony

Говорячи про власну CMS та вибір на чому її писати, існують різні фреймворки на різних мовах програмування. Якщо брати PHP та визначити найпопулярніші фреймворки, то можемо обрати декілька: Laravel, Yii, Symfony.

Кастомні (самописні) CMS дозволяють не обмежуватися функціями готових систем керування сайту. Ви залежите лише від Вашого бюджету та досвіду компанії розробника, скільки часу йому знадобиться на реалізацію.

У такому виборі головне - розуміти, що саме Ви хочете бачити та обрати IT компанію для розробки інтернет-магазину, яка спеціалізується не на готових рішеннях, а саме на розробці інтернет магазинів на фреймворку Laravel, Yii, Symfony.

Якщо Ви хочете заощадити, тоді краще робіть на готовому двіжку, але не заощаджуйте на фахівці. Інакше Ви можете не досягти потрібного результату, а отримати сайт з багами, який не працює, як того вимагають. Адже готова CMS не є гарантією якісного результату, кожна система управління інтернет-магазином потребує досвіду та професіоналізму від розробника. А щоб допомогти і собі, і розробнику Вам просто необхідно направити його, який кінцевий результат Ви хочете бачити (чітко прописане ТЗ добре допоможе).

У яких випадках розробка магазину на фреймворку підійде краще за готовий движок:

передбачається високе навантаження на сайті - великий та різноманітні каталог товарів та велика кількість користувачів;

хочете створити унікальний сайт із функціями, яких немає в готових (хоча потрібно розуміти, що практично будь-який функціонал можна інтегрувати і в готову CMS);

Так наприклад, компанія Intent Solutions професійно займається розробкою інтернет-магазинів на Opencart більше 8 років. Ми можемо реалізувати практично будь-який запит клієнта щодо функціоналу на Opencart. Крім того, ряд компаній вводять замовників в оману, кажучи, що інтернет-магазин на Opencart - це рішення тільки для невеликих за асортиментом магазинів. Ми впевнено спростовуємо цю інформацію. Наші магазини, за грамотної оптимізації, з понад 200 000 товарів - просто літають.

  • плануєте у перспективі створити мобільний додаток (необхідно писати API для взаємодії програми з сайтом) - тут ми також готові посперечатися :)

  • своя система безпеки, яка буде потужною та захищеною, ніж у загальнодоступній – для цього важливий професійний розробник, який може зробити це на найвищому рівні та в його роботі не буде жодних ризиків.

Щоб бути впевненими в кінцевому результаті, Ви можете звернутися до нашої команди Intent Solutions з розробки інтернет-магазину Послуги WEB розробки . Ви отримаєте розгорнуту консультацію від практиків, разом ми зможемо точно визначити – яка CMS підійде саме Вашому інтернет-магазину.

Розбираємо найпопулярніші CMS

Отже, давайте розглянемо детальніше ТОП 4 CMS зі списку найпопулярніших систем керування сайтами.

Розробка інтернет-магазину Opencart

Opencart – оптимальне рішення при виборі CMS. Не просто вибір підприємців найчастіше падає на нього. Безліч сайтів розроблено саме на CMS Opencart. Оновлення версій CMS вкотре доводить, що ком'юніті Opencart розвивається і робить систему кращою та досконалою для того, щоб перекривати більшу частину необхідних потреб, щоб інтернет-магазини на Opencart були максимально функціональними навіть без істотних програмних доробок.

Переваги CMS Opencart для розробки інтернет-магазину:

  • гарний рівень безпеки;

  • не завищені вимоги до хостингу (на відміну від подібних популярних движоків);

  • доступні додаткові модулі для доповнення функціоналу;

  • висока продуктивність із можливістю оптимізації для роботи проектів із 200 000+ товарів;

  • зручна та багатофункціональна панель управління, працювати з якою може адміністратор без будь-яких технічних знань;

Також, варто відзначити, що в Opencart хороша модульна система та організація коду, що дозволяє доопрацьовувати та кастомізувати сайт не обмежуючись. Доступна величезна база безкоштовних та платних функціональних модулів – які можуть вирішити 90% можливих завдань. Якщо необхідний функціонал не може бути покритий готовим модулем - розробник має 2 виходи:  

установка найбільш схожого по функціоналу готового модуля (або їх комбінацій) і його доробка;

  • розробка модуля для CMS Opencart з нуля. Це робить Опенкарт максимально універсальною системою із практично безмежними можливостями розширення.

Ми в нашій компанії Intent Solutions також надаємо послуги з розробки інтернет-магазинів на Opencart вже більше 8 років, що дає нам переваги, т.я. маємо кейси з рішеннями для більшості проблем, що спливають та з легкістю з ними справляємося. Тому, якщо Ви знаходите в інтернеті якісь проблеми даного движка, ми можемо їх обійти та виконати Ваш сайт із якісним результатом.

Інтернет-магазин на WordPress

Одна з перших CMS у WEB-розробці. І це одна з основних причин, чому на ній написано безліч сайтів. Другою причиною є те, що спочатку це був движок для блогів, а вже надалі з'явилася велика кількість модулів та плагінів, що й сприяло тому, що їм стали більше користуватися.

Але все ж таки він буде більш зручним для блогів, ресурсів новин або корпоративних сайтів, ніж для інтернет-магазинів. Панель не буде досить зручною, адже спочатку вона була призначена не для них.

Тому, при виборі, є більш відповідні CMS, які спрямовані на створення інтернет-магазинів. Також за WP помічаються недобрі проблеми зі швидкістю та питання, пов'язаними з безпекою. Безперечно, проблеми зі швидкістю можна виправити шляхом грамотної оптимізації ресурсу. Але якщо говорити про магазин на пару десятків товарів – Wordpress може бути використаний.

MODx, як CMS для інтернет-магазину

Цю систему керування сайтом ми більше відносимо до CMS для швидкого та простого звичайного сайту. До його конкурентів можемо віднести Tilda і, як не дивно, тепер і WordPress.

Використовуючи CMS MODx ми можемо реалізувати і складніший функціонал, але його пряма перевага - це швидкістю, а додаючи важчі завдання, це буде займати набагато більше часу.

Також виділимо один незаперечний мінус даної системи – безпека. Досить багато випадків і скарг щодо цього моменту. І, на жаль, оновлення її розробників не надто в цьому допомогли.

Розробка інтернет-магазину на Magento

Magento - відмінний варіант CMS для інтернет магазину, але призначений саме для великих проектів (великих інтернет-магазинів, з величезною кількістю товарів/послуг).

Якщо Ви плануєте створювати великий інтернет-магазин, який матиме не просто багато товарів, а понад 200 тисяч позицій, і звідси, звичайно, великий потік користувачів, то розробка інтернет-магазину на Magento 2 - правильний вибір. Для невеликих та середніх магазинів є більш відповідні движоки. І відразу варто зауважити, що для неї потрібен хороший дорогий сервер.

Також, якщо Ви власник великого інтернет-магазину та обираєте між CMS Magento, або проект на базі Framework, АЛЕ Ви не плануєте якихось нестандартних функцій, яких немає в готових CMS, тут беззастережно буде логічніше використовувати Magento. Але також важливо розуміти, що на Magento в майбутньому можна реалізувати практично будь-який функціонал.

Відзначимо також і фінансову складову - розробка під Magento значно дорожча за розробку, наприклад, на платформі Opencart.

*Якщо Вам чогось не вистачає з функціоналу Magento, то обійдеться Вам ця доробка у велику хорошу копійку.

Підбиваємо підсумки

У цій статті Ви змогли ознайомитись з варіантами різних популярних CMS. Питання: який варіант все-таки варто обрати Вам під свій проект або може зробити свій? - розбирається індивідуально.

Якщо у Вас немає потреби якихось особистих унікальних інструментів і функцій на сайті та Ви хочете зробити більш стандартний (середній за наповненням) сайт, не варто витрачати більше часу та коштів, краще направити свій вибір на готовий движок.

Приймаючи остаточне рішення про те, на чому все-таки створювати сайт, можете обговорити з командою розробників або компанією, яка буде їм займатися.

Якщо у Вас раніше не було досвіду на онлайн-ринку і Ви не до кінця розумієте, як відбувається процес – краще для Вас звернутися до компанії, яка комплексно надасть послуги. Вам не потрібно буде самим підбирати слова для розробника, у Вас буде особистий менеджер і Ви завжди будете в курсі справи, а цей варіант допоможе швидше, якісніше та без тривог виконати Ваш сайт.

Компанія Intent Solutions надає послуги розробки інтернет магазинів будь-якого рівня складності, а якщо надалі Вам знадобиться просування та залучення користувачів, ми також можемо Вам допомогти досягти результатів завдяки послугам комплексного інтернет-маркетингу.

Ми про бізнес, ефективність та результативність.

Ми про Клієнта.


Для консультації та уточнення вартості напишіть нам у доступні месенджери.


грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.