Штатна команда розробки чи аутсорсинг – що вибрати?

жовтень 29, 2022 2:22
Штатна команда розробки чи аутсорсинг – що вибрати?

Давайте визначимо основну відмінність Ih House команди розробки від аутсорсингу.


Ih House команда передбачає використання навичок внутрішньої команди (штатних працівників) для створення вашого програмного забезпечення або розробки WEB додатку. 


IT аутсорсинг передбачає роботу з IT компанією партнером, який має спеціальні навички, для швидкої та ефективної розробки вашого проекту.


Давайте порівняємо ці два підходи у розробці веб-додатків:


Час найму

У середньому на найм штатного розробника йде близько 30-60 робочих днів, крім того, ви ще повинні взяти на себе витрати, пов'язані з таким наймом.


Пошук аутсорсингової компанії з розробки програмного забезпечення займає близько 1-2 тижнів (залежить від вимог та технічного стеку вашого проєкту). Найбільші витрати тут пов'язані з вашим часом.


Вартість розробки

Середня зарплата європейського розробника коливається близько 70 тисяч євро (на рік). У Сполучених Штатах, за даними Glassdoor, це близько 90-120 тисяч доларів.


Додаткові витрати (лікарняні, відпустки, податкві витрати, облаштування робочого місця, заходи з підвищення кваліфікації, ліцензії на професійне ПО та ще багато іншого) збільшують це число майже 2,5 рази. Звичайно, ці витрати можуть з часом окупитися (особливо якщо проект, що розробляється, це ядро ​​вашого бізнесу, що приносить прибуток).


Середня ставка WEB-розробника аутсорсингової IT компанії становить $40-70 за годину (у Європі та США ставка залежить від країни). Будь-які додаткові витрати практично зведені до 0.


Крім того, за умови співпраці з аутсорс компанією - ви не сплачуєте відпустки та лікарняні її співробітники. Ви можете бути впевнені, що розробка вашого веб-додатку не буде зупинена через звільнення співробітника або його хворобу.


Досвід та доступність

Кількість розробників, які працюють у вашому штаті, обмежена. Рівень досвіду, а також необхідний стек технологій статичні. Ваше місце розташування також впливає на успіх найму спеціаліста.


Аутсорсинг надає доступ до глобального пулу талантів. Аутсорсингові компанії за замовчуванням мають великий досвід роботи з різними проектами та сферами бізнесу, що обов'язково вплине на час розробки та якість веб-додатку та допоможе уникнути помилок при проектуванні та плануванні проекту.


Гнучкість масштабування


Найм і звільнення php-інженерів безперечно непросте завдання і потребує багато часу. Розробників з досвідом у ряді вузькоспеціалізованих технологій іноді просто неможливо знайти для роботи в офісі.


Крім того, найчастіше важко знайти розробників, які бажають приєднатися до короткострокових проектів. Оскільки досвідчені розробники зацікавлені у стабільних, цікавих та довгострокових проектах, вони негативно ставляться до регулярної зміни компанії.


Аутсорсинг компанії, що займається розробкою програмного забезпечення та веб-сайтів, у цьому плані мають величезну перевагу – ви можете вільно коригувати контракт, чисельність команди розробки, короткостроково залучати додаткових фахівців у тій чи іншій галузі. 

Гнучкість масштабування - одна з найбільших переваг аутсорсингу.


Швидкість розробки

Швидкість створення проектів власними силами обмежена кількістю людей у ​​команді та часом наймання. Крім того, швидкість безпосередньо залежить від досвіду членів команди.


За допомогою послуги аутсорсингу можна швидко створити тимчасові додаткові групи та розширити команду, що може прискорити розробку.


Комунікація

Особисте спілкування в офісі звичайно простіше, але такий формат таєж призводить до розфокусування. При цьому власний відділ розробки звичайно забезпечує кращу мовну та культурну відповідність.


Онлайн-спілкування менш природне, але обмежує відволікаючі фактори. А за грамотно збудованого менеджменту всередині команди - такий формат роботи стане в рази продуктивнішим.


Управління


Адаптація штатних співробітників вимагає введення у процеси функціонування компанії, періоду навчання тощо. Це потребує часу та зусиль. До того ж вам буде потрібен досвідчений Project менеджер та Team Lead для управління командою. Але при цьому із внутрішньою командою не буде різниці у часових поясах.


Команди аутсорсерів мають досвід швидкої адаптації, самоорганізовані та незалежні. Разом з командою розробки ви автоматично отримуєте менеджера проекту, QA, BA (вам не потрібно піклуватися про формування та постановку завдань розробникам, контроль дедлайнів, внутрішні мітинги тощо).


Безпека

Обидва рішення вимагають захисту інтелектуальної власності.


IT компанії розробники програмного забезпечення зазвичай більше турбуються про безпеку, ніж розробники-одинаки, оскільки дотриманням договорів та контролем прав інтелектуальної власності займається юридичний відділ компанії.


Створення власної команди може відволікти вас від основного бізнесу


Вам потрібно зробити вибір між інвестуванням 100% свого часу та зусиль в основні види діяльності та витрачанням частини цих ресурсів на створення та керування командою веб-розробників.


Якщо створення WEB додатку або програмного продукту є основою вашого бізнесу - вкладення часу і грошей можуть окупитися. 


В іншому випадку - рекомендуємо зважити всі описані вище відмінності.


грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.