Скільки часу займає SEO просування сайту і від чого це залежить

січень 17, 2023 6:36
Скільки часу займає SEO просування сайту і від чого це залежить

Кожен підприємець, незалежно від роду діяльності, хоче розвитку для свого бренду, велика кількість покупців, стабільні збільшення продажів. Особливо інтернет-бізнесу для цього потрібна хороша відвідуваність сайту. Для того, щоб Ваш сайт був відвідуваний - Ви повинні бути помітними - бути в ТОП 5 Google. Для цього Вам необхідне пошукове просування сайту, а в ідеалі швидке та результативне.

Скільки часу потрібно, щоб розкрутити веб-сайт?

Це перше питання, яке виникає у власників бізнесу, які вирішили замовити послуги SEO фахівця чи агенції. У цій статті SEO-фахівці компанії Intent Solutions постаралися максимально докладно викласти суть та принципи процесу пошукової оптимізації сайту, що впливають на терміни SEO просування.

Пошукова оптимізація сайту – це один із інструментів комплексного інтернет маркетингу. Про те, що таке комплексний інтернет маркетинг, яка його ефективність для активного просування бізнесу, ми розповідали в статті Комплексний інтернет маркетинг - його інструменти та переваги для бізнесу.

Пошукова SEO оптимізація сайту / інтернет магазину в ряді випадків може використовуватися, як самостійна послуга. Канал органічного трафіку найчастіше має найкращі показники конверсій. Але при безлічі переваг органічного трафіку послуги SEO просування в цілому (про них ми докладно розповіли у статті про комплексний інтернет маркетинг), у неї є один мінус - для отримання бажаного результату знадобиться час.

На жаль, фраза "все і відразу" тут не спрацює. Для запуску та налаштування будь-якої реклами потрібен час, а для кожного виду бізнесу та продукту – він індивідуальний. Просування сайту можна назвати комплексною побудовою бізнесу, яка залежить від багатьох факторів.

Що впливає на час розкручування сайту і який термін знадобиться?

Технічна частина сайту та SEO

Перед тим, як починати розкручувати Ваш сайт, необхідно перевірити якість його працездатності, т.я. пошукові системи все частіше доповнюють алгоритми для оцінки технічної структури сайту. При необхідності усунути баги, які можуть заважати та створювати додаткові проблеми (биті посилання, дублі сторінок, неправильне перелінкування тощо).

Як зрозуміти, що вашому сату потрібна технічна оптимізація?

По-перше, краще за все віддати сайт на аудит професіоналам, в більшості випадків такий аудит компанії надають безкоштовно, а вже після домовленностей про проведення робіт - спеціалісти проведуть глибокий досконалий скрінінг сайту. Та будьте певні, що навіть первинний аудит зможе продемонструвати вам слабкі місця вашого веб додатку.

По-друге, навість самостіно ви можете визначити, чи є якість технічні проблемі на сайті - для цього варто лише звернути увагу на показник відмов сайту у Google Analytics. Докладно про це ми говорили у нашій статті "Високий показник відмов на сайті, причини та як ії усунути".

Підготовка та внутрішня оптимізація займають час, який залежить від масштабів Вашого сайту, бюджету та кількості помилок. Від цього проміжок часу може розтягуватися від місяця до півроку. Тому, якщо Ви тільки зараз плануєте замовити розробку сайту компанії або інтернет-магазину - дізнайтесь у Ваших розробників чи входить повна технічна оптимізація сайту для SEO у спектр їх послуг.

Наша компанія включає послуги з оптимізації швидкості завантаження сайту та технічне SEO у пакет послуг з розробки сайту. Адже закласти це на старті при створенні веб ресурсу набагато простіше та економічніше, ніж повертатися до цього питання вже після розробки та запуску сайту.

Ми з вами визначили перший фактор, який регулює час, необхідний для розкручування сайту - технічна складова сайту, про яку слід дбати заздалегідь.

Це, напевно, єдиний фактор, на який Ви можете вплинути заздалегідь.

SEO та конкуренція у ніші бренду

На просування сайту глобально впливає конкуренція в ніші, чим конкурентна сфера, тим більше часу та бюджету потрібно для підняття сайту в ТОП 10 видачі пошукової системи. А утримання сайту в ТОП 3 за ключовими запитами користувачів набагато складніше, адже Ваші конкуренти також борються за трафік та продаж. У таких випадках не варто порівнювати з вузько спеціалізованими компаніями, адже вони швидше та легше розкручуються.

Тобто другий фактор, який впливає на терміни, необхідні для SEO просування - Ваші конкуренти, їх кількість і якість.

Як впливає вік домену на термін просування сайту

Вік домену відіграє важливу роль для пошукових систем. Рейтинг домену залежить від того, як давно він створений, тобто, який його вік. Чим старший, тим більш показовим вважається сайт, це позначиться на його результатах у видачі.

Якісні сайти, які продумані та оптимізовані при розробці, правильно оформлені сторінки та контент – дають зростання набагато швидше. З такими сайтами час на просування буде витрачатися менше, адже індексуватись і підніматись у ТОП вони будуть активніше. Тому, якщо Ви тільки створили свій сайт із нещодавно зареєстрованим доменом, враховуйте, що на період розкручування піде набагато більше часу та ресурсів, т.я. новий домен матиме нульовий рейтинг. Але не варто впадати у відчай, новачки також можуть мати відмінні результати - адже всі фактори описані вище - це ідеальна картина світу. Повірте далеко не всі власники ресурсів постійно дбають про якість свого сайту, тому їх можна легко обійти!

Чим домен старший, тим легше і швидше Ваш сайт підніматиметься у видачі. Тому якщо Ви зараз тільки запланували створення свого майбутнього сайту – подбайте про купівлю доменного імені наперед. Таким чином, до моменту, коли розробники закінчать процес створення сайту (2-6 місяців, залежно від складності) - Ваш домен вже матиме свій "вік".

Але, при цьому важливо не просто зареєструвати домен, а налаштувати його на хостингу та розмістити невелику лендинг сторінку, яка буде наповнена контентом: про що Ваш майбутній сайт, інформація про Вашу компанію, контакти та метадані. Це дозволить пошуковим системам вже придивитися до Вашого ресурсу.

Таким чином, ми визначили, що ще одним ключовим моментом, що впливає на термін пошукового просування, є вік домену.

Посадкові сторінки та якісний контент для SEO

Для розкручування сайту та досягнення мети опинитися в топі, безумовно важливо добре опрацьовані лендинги (посадкові сторінки) та якісний корисний контент.

Розберемо які є види посадкових сторінок:

Автономні - мають додаткову дію на сайті (чат з менеджером, зворотний дзвінок тощо);

З підпискою на розсилку – основна мета отримання електронної пошти для подальшого залучення користувачів Вашого сайту;

Післяпродажні - сповіщення користувачів про будь-які додаткові функції, наприклад: знижки, акції, спеціальні пропозиції.

*в основному вони корисні, коли основний продукт придбали, або Ви знаєте, що незабаром на нього буде sold out, або у Вас також є неходова продукція;

Мікросайт - окремий від Вашого основного сайту, спрямований на просування іншого продукту/послуги;

Сторінки-ліди – для отримання даних, які можуть бути корисні, але не просто пошта, а наприклад: контактний номер телефону, соцмережі.

*для мотивації користувачів може бути знижка або будь-який бонус за виконання.

Вірусні - мають “вірусний” контент, що привертає увагу користувачів;

*зазвичай цю функцію перебирає експертний блог чи розділ оглядів продукції (якщо Ви власник інтернет магазину).

Для результатів у видачі нам необхідно: зібрати семантику, оптимізувати посадкові сторінки, цікаві тексти.

Навіщо потрібен якісний контент? Їм будуть ділитися Ваші користувачі, що дасть нових відвідувачів, тобто потенційних клієнтів та зіграє гарну роль на ранжування сайту.

Четвертий фактор - якісний контент.

Виділені кошти на просування сайту

У кожному варіанті платного просування сайту бюджет відіграє важливу роль. Виділити більше грошей на рекламу, отже, швидше досягти результатів. Час просування сайту безпосередньо залежить від вкладених коштів. Також не будемо забувати про Ваших конкурентів, чим більше вони вкладають у SEO-просування, тим сильніше це ускладнює Вам завдання. Чим вище Вони підніматимуться у видачі, тим важче Вам буде пробитися. У такому разі, якщо Ви не намагаєтесь виділяти бюджет нарівні з прямими конкурентами, варто враховувати, що часу на просування вимагатиме більше (питання не в днях, а місяцях).

Ставте цілі перед SEO фахівцем

Будь-якому SEO-фахівцеві, якого Ви обираєте для просування Вашого сайту, необхідно ставити конкретні завдання та цілі, яких Ви хочете досягти. Щоб правильно побудувати стратегію розкручування сайту, йому важливо знати, яким має бути кінцевий результат. Звичайно, Вам допоможуть та запропонують варіанти реалізації, але відштовхуючись від того, що саме Вашому бізнесу необхідно.

Поради SEO-фахівця з просування сайту

Ознайомившись з Вашим сайтом, у процесі роботи Вам пропонуватимуть варіанти покращень, змін та вирішення можливих проблем, що спливають, які виявить Ваш фахівець з просування. Важливо прислухатися до досвіду та швидко реагувати, що допоможе прискорити просування та виконати його якісніше.

Тлумачний фахівець допоможе не просто швидко виконати поставлені завдання, а дасть дієві методи, аналізуючи саме Ваш бренд, Ваш ринок, Ваших конкурентів та Ваш бюджет.

Наприклад, візьмемо той самий похід до лікаря. Вам потрібен той, на кого Ви в прямому розумінні зможете перекласти відповідальність і дотримуватись його призначень. Але для цього Вам потрібний досвідчений, кваліфікований лікар, щоб почуватися в надійних руках. У бізнесі така ж ситуація, адже Ви не шукаєте собі того, кого потрібно контролювати, перевіряти та виправляти, Вам потрібен майстер, послуги якого Ви сплачуєте для гарного результату.

Тому у таких моментах обирайте ретельно, подивіться його роботи, які результати були отримані і надалі Вам не доведеться зайвий раз переживати. Це полегшить Вашу роботу та роботу seo-фахівця.

Якщо Ви вирішили віддати перевагу не фрілансеру, а SEO агентству, рекомендуємо заздалегідь уточнити, чи є у них у штаті розробники. Адже SEO процес (яким би досконалим на момент старту не був Ваш сайт) потребує постійної взаємодії з технічними фахівцями-розробниками.

Досить часто трапляється так, що Ваша компанія розробників не надає послуг SEO просування, а обране Вами Digital агентство не має у себе в штаті ресурс розробки. У такому разі Ви повинні бути готові до деяких незручностей та затягування процесу розробки. У разі комплексного підходу - з Вами працюватиме Ваш персональний менеджер і триматиме в курсі ходу робіт. Вам не потрібно буде брати участь у процесі передачі завдань та уточнень від однієї компанії до іншої, не буде пауз між постановкою та виконанням завдань.

Комплексний підхід завжди швидкий, економічний та ефективніший.

Чи можна швидко розкрутити бізнес в інтернеті?

Розкрутка будь-якого бізнесу - це систематична робота, постійний аналіз, комплекс дій, поліпшення і, звичайно, все це - час.

Тому, якщо Ви в пошуку компанії, яка надасть Вам послуги просування і Вони обіцяють 100% результат за 2 тижні, навряд чи Вас порадує результат таких “спеців”.

Для досягнення результатів і певної стабільності необхідно вибрати певну стратегію, конкретно під Ваш бренд, покращувати якість контенту та юзабіліті сайту, звертати увагу на помилки, що спливають, і швидко виправляти їх, правильно працювати з ключовими запитами та багато іншого.

Просування сайту - непросте і точно не швидкісне завдання. Першочергово важливо - в якому стані Ваш сайт перед просуванням, якщо у нього є помилки, биті посилання, проблемні зони та жахлива швидкість - то для початку необхідно виправити такі моменти, інакше Ваше просування не дійде до потрібних цілей, а будуть лише витрачені ресурси.

Підіб'ємо підсумки

Просування Вашого сайту залежить від багатьох факторів, тому визначити тимчасові рамки досить складно. Але це не означає, що на Ваш сайт знадобляться роки. Важливо: комплексна та систематична робота. Не забувайте, що також є фактори, які мало залежать від Вас або Вашого працівника: конкуренти та оновлення пошукових систем. Головне – чітко спланована стратегія, постійний аналіз та моніторинг.

Крім перерахованих у нашій статті причин, важливим фактором успішної розкрутки Вашого сайту є досвідчений SEO-фахівець. Його знання допоможуть Вам заповнити всі дрібні прогалини просування, про які Ви можете не здогадуватись, правильно направити Ваш бізнес на верхні рядки сторінок пошукових систем та досягти необхідних результатів.

Компанія Intent Solutions пропонує комплексний ефективний підхід у просуванні та супроводі Вашого сайту. Радимо звернути увагу на послуги комплексного інтенрнет маркетингу, які допоможуть пришвидчити бажаний результат. Також звертаємо вашу увагу, що замовляючи комплекс послуг одразу ви маєте можливість непогано зєкономити на вартості послуг :)

Ми про бізнес, ефективність та результативність.

Ми про Клієнта.

Для консультації та уточнення вартості напишіть нам у доступні месенджери.

грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.