Як вести блог інтернет-магазину. Користь та переваги блогу для просування інтернет магазину

листопад 2, 2023 8:30
Як вести блог інтернет-магазину. Його користь та переваги.

У будь-якому бізнесі, будь-якій галузі, будь-якого формату необхідні клієнти і, звичайно, чим більше - тим краще. З цієї причини, особливо на інтернет майданчику, відбувається боротьба за залучення користувачів: реклами, ТОП місця у видачі, акції, робота з соцмережами тощо. Важливо наповнювати сайт новими способами залучення.

Один із методів контент-маркетингу, про який ми сьогодні поговоримо - блог для інтернет-магазину. Цей спосіб допоможе відразу в кількох напрямках:

  • залучати не лише нових користувачів, а й утримувати постійних клієнтів;

  • підвищувати їх інтерес до інтернет-магазину;

  • збільшувати трафік, за рахунок корисного контенту, який аналізує Google та піднімає сайт у видачі;

Якщо Ви ще роздумуєте про створення інтернет-магазину, а проблема в тому, що Ви не розумієте, на чому його писати, до кого звернутися, щоб не помилитися і отримати потрібний результат - наша стаття Яку CMS краще обрати для інтернет-магазину у цьому допоможе.

Розберемо докладніше, навіщо інтернет-магазину свій блог та які його переваги.

Навіщо потрібна та яка користь від блогу для інтернет-магазину

Ведення блогу інтернет магазину - метод контент-маркетингу, який є досить простим, не дуже затратним, але досить ефективним, а головне - дає свої результати, які необхідні для його покращення.

Що дасть блог інтернет-магазину:

  • допоможе підняти позиції у пошуковій видачі та підвищити трафік

Як ми вже говорили, Google за допомогою своїх алгоритмів оцінює сайти з корисним контентом і підвищує пошукову видачу, що дозволяє отримати додатковий трафік, а звідси клієнтів.

  • підвищити довіру користувачів  

Якщо Ви не власник величезного магазину з товарами, різних напрямків та категорій, а навпаки крутитися в одній сфері та продаєте, то Ви добре володієте інформацією про переваги Ваших продуктів. У блозі Ви можете ділитися та отримувати високий рівень довіри від Ваших читачів (потенційних клієнтів). Заслуговуєте на повагу покупців і додатково рекламуєте Ваш товар.

  • залучити нових клієнтів

Постійні читачі – майбутні потенційні клієнти. Чим цікавіше та корисніше будете вести блог Вашого інтернет-магазину, тим вищі шанси таким способом переконати читачів стати Вашими клієнтами.

  • показати зацікавленість до покупців (читачів)

Якщо Ви будете вести блог, в якому торкаєтесь Ваших продуктів/послуг, то можете використовувати консультації, пряме спілкування з користувачами. Чим довірливе ставлення покупців до Вас та продукту, тим більше продажів.  

Про що писати в блозі інтернет-магазину, щоб це було корисно

У будь-якій справі, пов'язаній із залученням, клієнтами та продажами важлива – правильно поставлена ​​стратегія. Якщо Ви не плануєте і підходите до цієї справи “аби було” - не спрацює. Ключове в блозі інтернет-магазину - корисна інформація, що цікавить клієнтів.

Тому плануючи стратегію ведення Вашого блогу, необхідно визначитися з темою, метою та видом статей, що підходять саме для Вашої цільової аудиторії.

Також Ви можете подивитися у Google Search Console за якими запитами переходили на Ваш сайт раніше, від цього відштовхуватись із темою для статей Вашого блогу.

Наведемо приклади, які тематики вибирають інтернет-магазини:

Використання продукції - демонструвати переваги, розкрити лайфхаки, показати різні способи користування (якщо вони є), про які можуть не знати, чи не подумати покупці.

Ви займаєтесь приладами для кухні, беремо один з найпопулярніших товарів (наприклад бутербродницю), розкажіть, що і як у ній можна готувати (варіанти, рецепти, з чим поєднується, якщо є - додаткові насадки), можна мотивувати купити додатковий комплект.

Допомога у виборі відповідного товару - у будь-якому товарі є свої особливості, якщо ними раніше не користувалися, Ви можете допомогти з вибором та розповісти про критерії.


У Вас інтернет-магазин спортивних товарів, виберіть товар (той же м'яч для йоги),  розкажіть для яких цілей та який підійде краще (для дитини, вагітної, людини з проблемною спиною) тощо.

Огляди - можна робити, як відео, так і статті з картинками-прикладами.

Ви займаєтесь продажем догляду за волоссям, зробіть огляд, як правильно використовувати, з чим поєднувати, для якого волосся підійде тощо..

Що краще - Порівняння тієї чи іншої продукції/бренду, що допоможе клієнту вибрати виходячи зі своїх потреб.

Ви продаєте товари для ремонту, порівняйте наприклад ламінат і паркет, плитки різних матеріалів, розкажіть і покажіть різницю, що краще, для чого підходить - це допоможе читачам та вони замовлять у Вас саме той необхідний продукт.

Товари для свят - особливо до важливих подій для всіх (новий рік, 8 березня, тощо), а також добірки товарів для коханого/коханої, що завжди актуально.

Ваші рекомендації - розкажіть/порадьте, що Ви вважаєте корисним та можете рекомендувати споживачеві, або що Ви використовуєте, що Вам подобається та чим саме, головне – чесно, щоб не підірвати довіру клієнтів і вони не залишили Вам після придбання негативні відгуки.

Поради щодо формування блогу

Блог для інтернет-магазину також є візитною карткою, як логотип, назва або головна сторінка сайту. Тому робити нашвидкуруч аби просто написати та створювати вигляд, що у Вас є блог і це круто – не вийде. Якщо брати цей підхід, краще взагалі його не створювати. Щоб зрозуміти важливість справи, уявіть, що Ви публічна особистість з нереальною популярністю, Ви не піднесете інформацію погано, на Вас відповідальність, бо Ваша репутація та довіра людей постраждає. До Вашого блогу в інтернет-магазині Ви повинні ставитись так само.

Тому, зазвичай блогом сайту займається конкретна особа, фахівець, який робить її якісною та інформативною. Що важливо - працюючим.

Щодо ведення блогу та статей, надамо Вам кілька рекомендацій:  

  • розділення статей на блоки - якщо Ви хочете займатися блогом правильно, треба робити блоки з добірками статей за тематиками, бо коли їх побільшає, користувачі не загубляться на сторінці та Ви спростите їм завдання;

  • різні види контенту – не робіть все однотипно, важливо зацікавити читачів, адже одноманітність згодом набридає;

створіть Вашу "фішку" - виділятися на тлі конкурентів та не підносити блог, як злизаний у когось, Вам допоможуть свої фішки (це може бути фрази, як слоган, візуальний хід, тощо). Має бути не як у всіх.

  • блоги однієї ніші - моніторте інші компанії, якою інформацією вони діляться.
    *також важливо стежити за новинками та змінами саме галузі, якою Ви займаєтесь (наприклад, якщо Ви займаєтеся спортивною формою, взуттям, а незабаром буде матч з футболу, на який чекають усі - розвійте цю тему та покажіть, що Ви в курсі всіх подій).

  • додавайте картинки/відео - допоможе більше розкрити тему та показати прикладами, що Ви хочете донести, також це цікавіше й приємніше сприймається, ніж одна купа тексту.

  • просування в соцмережах - привертаєте додаткову увагу, а також рекламуєте інтернет-магазин.

Також можете ознайомитися з нашою статтею, в якій ми розповідаємо, як не втрачати потенційних клієнтів та взаємодіяти через соціальні мережі Ремаркетинг у Facebook та Instagram  

  • використовуйте ключові слова - тут важливо вибирати правильні та не перестаратися, тому краще мати правою рукою професійного SEO-фахівця.

Компанія Intent Solutions надає якісні послуги SEO просування сайту , адже наші спеціалісти мають більше 10 років досвіду та знають, як допомогти Вам досягти результату та зробити так, щоб Ваш інтернет-магазин користувався попитом та гарним трафіком.

  • моніторте статистику - за допомогою Google Analytics аналізуйте, які теми більше подобаються користувачам, що дає більше трафік.

Дані методи допоможуть Вашому блогу швидше розвиватися та залучати Вашу цільову аудиторію.

Приклади блогів українських брендів

Робимо для Вас невелику добірку, як популярні бренди використовують блог у своїх інтернет-магазинах. Зверніть увагу на теми та візуальну складову. Обов'язково моніторте великі бренди Вашої ніші, це допоможе не просто знайти ідеї для Вашого інтернет-магазину, формуватиметься бачення, як Ви бажаєте бачити свій блог і як НЕ хочете.

Розглянемо приклади блогів кількох популярних галузей:

Блог інтернет магазину одягу

ANDRE TAN - інтернет-магазин брендового одягу від відомого українського дизайнера.

Блог Інтернет магазину одягу приклад

Приклад блогу для інтернет магазину косметики

Sister's Aroma - український бренд власної доглядаючої косметики.

пример блога для продвижения интернет магазина косметики

MAKEUP - інтернет-магазин мультибрендової косметики та парфумерії.

Пример блога для SEO интернет магазина косметики

Електроніка


COMFY - інтернет-магазин побутової техники та електроніки. 

пример блога для seo интернет магазина техники

Підбиваємо підсумки

Будь-які доступні методи просування в інтернеті та залучення клієнтів необхідно використовувати. Звичайно, потрібно вибирати дієві, а не витрачати час та кошти на все поспіль, тоді Ваш інтернет-магазин буде у виграшній позиції. Тому, якщо на Вашому сайті ще немає категорії "Блог", то варто її швидше додати та почати підвищувати трафік.

Щоб Ваш блог розвивався та працював у плюс – його необхідно правильно вести, налаштовувати перелінковку, правильні ключі та інші важливі методи. Якщо у Вас немає SEO-фахівця, який займається просуванням та покращенням показників на сайті та копірайтера, який робитиме Вам гарні інформативні статті, то це буде досить складно та необхідний результат Ви отримати не зможете. Тому варто з самого початку робити правильно.

Також команда Intent Solutions допоможе Вам з реалізацією будь-яких комплексних методів реклами в інтернеті та розвинути блог до високого показового рівня.

Ми про бізнес, ефективність та результативність.

Ми про Клієнта.


Для консультації та уточнення вартості послуг напишіть нам у доступні месенджери.


грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.