Як підвищіти відвідуваність інтернет магазину, методи збільшення трафіку онлайн магазину

червень 28, 2023 9:39
Як підвищити відвідуваність інтернет магазину, способи збільшення трафіку онлайн магазину

Як збільшити трафік інтернет магазину? Цим питанням задаються всі власники ecommerce сайтів. Адже головна причина розвитку або падіння бізнесу - це кількість клієнтів: чим більше покупців, тим вищий прибуток та скоріше просувається подальше зростання компанії, також навпаки, адже без підвищення кількості продажів, не може йти мова про якийсь розвиток, нові вкладення тощо.

В офлайн-бізнесі Вам необхідно залучати людей банерами, вивісками, листівками та іншими видами реклами, в онлайн-бізнесі варіантів не менш, але вони будуть більш ефективними.

Як підвищити відвідуваність інтернет-магазину?

Для розвитку бренду на просторах інтернету, просування сайтів займають надзвичайно важливу роль, адже нам потрібні високі показники відвідувань та постійне збільшення трафику інтернет магазину, які безпосередньо впливають на продаж.

Про те, як впливають високі показники відмов на сайті та яка їхня норма для Вашого бізнесу, ми розповіли у нашій статті Високий показник відмов на сайті. Які можуть бути причини та на що звернути увагу.

Розберемо докладніше, як підвищити відвідуваність та збільшити трафік Вашого інтернет-магазину.

Методи для збільшення відвідуваності інтернет магазину

Ви можете знайти купу різних варіантів платної та безкоштовної реклами бренду в інтернеті, які допоможуть вивести Ваш сайт на новий рівень, але ми розповімо Вам про результативні способи, які допоможуть залучити нових користувачів Вашої цільової аудиторії переходити в інтернет-магазин. Тож розглянемо основні способи збільшення трафіку онлайн магазину.

SEO-просування інтернет магазину для збільшення трафіку

Пошукова оптимізація спрямована на виведення Вашого інтернет-магазину в ТОП видачі пошукової системи, тобто дозволяє опинитися на першій сторінці Google.

Відштовхуючись від статистики, 85% користувачів закривають свої запити на першій сторінці пошукової видачі, тому не просто так усі мріють опинитися в ТОП 3, або хоча б у ТОП 10. Якщо Ви не знаходитесь серед ТОПів, то втрачаєте велику кількість органічного трафіку, так як не отримуєте Ваших потенційних клієнтів.

Для того, щоб досягати результатів та покращувати ситуацію сайту в інтернет-світі, необхідно провести оцінку, скласти стратегію та робити ефективні рішення. У даному способі є свої особливості – одразу не вийде. Основна тонкість SEO-просування - це процес не швидкий, АЛЕ показовий, який вартий Вашого очікування. Є купа факторів, за якими тимчасові рамки коливаються від 3х до 12 місяців, в середньому, при хорошому розкладі – 6 місяців.

Детальніше про терміни пошукової оптимізації Ви можете знайти у нашій статті Скільки часу займає SEO просування сайту і від чого це залежить.

Пошукова оптимізація інтернет-магазину не є тим, що швидко та легко розібрати та втілювати якісно ​​без конкретних навичок. Тому цей варіант просування слід довірити професіоналам.

Компанія Intent Solutions надає якісні послуги SEO-оптимізації сайтів, відштовхуючись із досвіду понад 10 років успішного просування інтернет-магазинів, розбираючись у всіх тонкощах пошукових систем та впевненим розумінням, яку роботу необхідно зробити саме з Вашим сайтом для досягнення бажаних результатів. Перед тим як замовити послуги SEO просування сайту в ТОП Google, наша компанія може провести безкоштовний аудит Вашого Веб-сайту та надати Вам оцінку.

Таргетована реклама в соціальних мережах

Переваги таргетованої реклами взаємопов'язані: підвищення відвідуваності сайту – зацікавлені клієнти – збільшення продажів. Головний плюс – гарячі клієнти, т.я. реклама виявляє Вашу цільову аудиторію, яка зацікавлена ​​саме у Вашому продукті та демонструє їм оголошення.

Налаштовуючи таргетовану рекламу, визначається: стать, вік, інтереси тощо. Тому, крім Вашої аудиторії, Ви можете обирати тих, хто ще може бути зацікавлений саме Вашим брендом та товарами, за рахунок чого можете ще більше підвищити відвідуваність.

Даний варіант можливо налаштувати самостійно, але якщо Ви вперше займаєтесь цим, щоб не витрачати на своїх помилках ще й Ваші гроші, краще надати це фахівцям, які працюють у сфері таргетованої та контекстної реклами, за їх допомогою Ви заощадите кошти та час, а вони зможуть зробити швидше та якісніше.

Таргетована реклама також дозволяє використовувати ремаркетинг.

Ремаркетинг в соцмережах - повертаємо відвідувачів

Ремаркетинг (ретаргетинг) - реклама, за допомогою якої її бачать користувачі, які раніше відвідали Ваш сайт/інтернет-магазин/сторінку в соціальних мережах. Це добриц інструмент, який дозволяє аналізувати користувачів, які залишили сайт не здійснивши покупку, та таким методом нагадати о собі зацікавленим покупцям.

Даний маркетинговий прийом допомагає збільшити продаж, а також знову повернути користувачів на Ваш сайт. Детальніше ми розповіли у нашій статті Ремаркетинг у соціальних мережах.

Контекстна реклама Google Ads, як канал "теплого" трафіку

Дуже ефективний метод, так як контекстна реклама показує оголошення за ключовими запитами. Іншими словами: показує Ваше оголошення Google на пошуковий запит користувача.

*налаштовується за допомогою зручного та популярного Google Ads

Переваги контекстної реклами для інтернет-магазину в тому, що користувач бачить оголошення на товар, що його цікавить. Також величезним плюсом є час: терміни налаштування у тямущих спеціалістів займає від 2 до 5 днів, результат не вимагає місяців очікування, він буде помітний відразу.

Щоб цей спосіб показав себе і Ваші відвідування разом із продажами пішли вгору, варто обрати хороших досвідчених фахівців, адже найважливіше – ключові слова та правильне налаштування.

Звернувшись до нашої компанії, Ви можете замовити послуги таргетованої і контекстної реклами та отримати бажаний результат.

Використовуючи різні варіанти просування для зростання відвідуваності інтернет-магазину, Ви гарантовано отримаєте своїх клієнтів та гарну кількість продажів. Але це дало 100% результат, радимо використовувати їх разом, тобто у комплексі, а не вибрати щось одне і намагатися вижати максимум.

Більш детально про комплексні варіанти просування онлайн-бізнесу Ви можете ознайомитись у нашій статті Комплексний інтернет-маркетинг. Його інструменти та переваги для бізнесу. 

Просування інтернет магазину у соціальних мережах

Instagram та Facebook вже давно мають попит для власників бізнесу. Зазвичай їх використовують переходячи з офлайн, або на старті створюють та розкручують свій бренд. Але також ці майданчики добре впливають на сайти інтернет-магазинів, особливо на відвідуваність та замовлення.

Ви маєте інтернет-магазин, але ще не реєстрували його в соціальних мережах, абоне використовували сторінку для залучення клієнтів, чи не користувалися моментом, щоб перетягнути клієнтів на сайт - Ви багато чого втратили. Адже найзручніший та найефективніший метод - реклама в соціальних мережах з переходом на ВЕБ-сайт.

Приклад: Ви власник магазину жіночого одягу, щоб залучити свою цільову аудиторію Ви запускаєте рекламу в Instagram і демонструєте фото/відео/акції товару, а в перехід для замовлення/додаткової інформації використовуєте Ваш сайт, а не direct. За допомогою такого способу Ви підвищуєте відвідуваність інтернет-магазину.

Якщо Ви раніше не запускали рекламу в Instagram, не володієте інформацією, які варіанти можна використовувати, який бюджет необхідний і як зробити її ефективною Реклама в Instagram: як правильно налаштувати та запустити, робота з блогерами допоможе Вам у цьому.

Реферальний маркетинг

Метод, який дасть можливість збільшити трафік та потік нових клієнтів для Вашого магазину. Основне завдання реферального маркетингу - за допомогою існуючих клієнтів, залучити нових, тобто: це наше старе добре сарафанне радіо.

Щоб використовувати цей інструмент маркетингу, треба запустити це радіо, тому необхідно мотивувати Ваших клієнтів. Йдеться не просто про якість товарів та гарну роботу менеджерів, що покупцям через це захочеться рекламувати продукт чи магазин, ми говоримо про програму лояльності для Ваших клієнтів.

*Ніхто не хоче розповідати за товар, який не відповідає очікуванням, опису, тому обов'язково подбайте про якість та подачу інформації на сайті.

Продумайте варіанти винагороди для Ваших дорогих клієнтів, адже це має не лише мотивувати, а й залучати та не турбувати. Це заохочення та вони роблять Вам добру послугу, тому про пропозиції з додатковими витратами - не використовуємо.

Приклади: приводь друга – отримай знижку; знижка другу на першу покупку та клієнту на наступну; обидва отримають щось пов'язане із товаром у подарунок, тощо.

Доступний і хороший метод, але необхідно мати лояльну аудиторію, але, звичайно, конкретних цифр або постійного зростання не дає.

Також радимо створити блог Вашого інтернет-магазину, він також дасть додаткову відвідуваність Вашого сайту. Поділіться порадами, розповідайте про те, що може залучити Вашу цільову аудиторію, а за допомогою правильних ключових слів та налаштувань – отримайте нових клієнтів.

Докладніше про те, яку користь дає блог інтернет-магазину, розповіли у статті Просування інтернет-магазину за допомогою блогу.

Підбиваємо підсумки:

Низька відвідуваність сайту та погані продажі не = катастрофа та банкрутство, це проблема, яка має велику кількість варіантів її вирішення. Катастрофа – це коли Ви знаєте про проблему, але не дієте.

У цій статті ми поділилися з Вами найрезультативнішими та показовими методами підвищення відвідуваності інтернет-магазину, головне Ваше завдання – визначитись та почати змінювати ситуацію. Гарантуємо, якщо Ви скористаєтеся перерахованими способами та зробите це правильно - результат не змусить себе чекати.

Компанія Intent Solutions допоможе Вам втілити бажане та зробить єфективне просуванням інтернет-магазину будь-якої ніші. Ми порадимо, розберемо та оберемо найкраще для Вашого бізнесу.

Ми про бізнес, ефективність та результативність.

Ми про Клієнта.


Для консультації та уточнення вартості напишіть нам у доступні месенджери.


грудень 10, 2023 9:14
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
Просування профілю в Linkedin: методи розкрутки
грудень 18, 2023 2:41
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
Переваги Magento як CMS для Вашого інтернет магазину
грудень 9, 2023 10:03
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
Відмінні риси додатків на Flutter: переваги та недоліки фреймворку
серпень 14, 2023 4:38
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час створення сайту
ТЗ на розробку сайту. Користь та необхідність написання технічного завдання під час с...
серпень 3, 2023 4:23
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
Способи просування інтернет магазину, ефективні методи розкрутки онлайн магазину
липень 31, 2023 11:05
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи з командою спеціалістів.
Фрілансер або агентство з просування бізнесу в Інтернеті. Розглянемо переваги роботи ...
Професійна веб розробка
Не витрачайте свій час та гроші на сайт, який не працює. Вам потрібний результат.